Thursday, December 13, 2012

Serlahkan keyakinan anda dengan warna terang


ASSALAMUALAIKUM!


helo korang!
seperti yang nunu janjikan, today nunu akan berkongsi sikit TIPS okayy mengenai color blocking ni. i mean how to wear, how to match ??with uools punye dress oso blouse yang melambak dalam closet nuu. hikss
nowdays blocking color ni merupakan satu fenomena dan trending untuk para hijabian, hipster and so on.. aicehh..
and though it looks simple, it can be tricky if to do right.



  1. First untuk mencuba warna-warna terang ceni yakni paling penting jangan malu-malu or segan-segan . bagi korang yang berazam nak mencoba striking color ni pelisss uolls elak pilih warna-warna yang korang rasa selamat seperti hitam, coklat, navy okay? kalau tak iolls pon tak dapat nak nolong.
  2. Next, uolls ladies digalakkan memakai pakaian yang ber'loose' warna terang dan yang penting jangan  ketat! ingat jangan ketat sebab nanti badan  korang nampak lagi besar pastu mulalah salahkan warna ni buat aku nampak gemok la, warna ni nampak aku pendek lah. blabla.. =00=
  3. Ketiga, korang haruslah bijak dalam menyuai-padan baju-baju korang. contoh baju loose warna electric blue korang leh match dengan skinny orange , mint gren pashmina. plus accesory seperti rantai or bangle kaler bronze nahh, gorgeous you~~
  4. and andddandddd, tips terakhir, dihadkan me'matchig' kaler sebanyak 3warna sahaja untuk menggelakkan diri anda keihatan akward dikhlayak ramai.



me in grey peplum+hot red palazzo+tifanny blue shawl and channel handbag :)



Nunu harap sangat tips ni membantu korang dalam berfashion.
berfashion2 jgak yang penting tidak keterlaluan and keyakinan diri tu mesti ada!
apa yang penting?* KERJESAME! ok bukann =..=
yang penting elakkan diri dari tabarruj, masya Allah..
nunu  pon sedar yang nunu ni ada ber'Tabarruj', tapi sekarang nunu tengah mengelakkannya. pelan-pelan in sya Allah.
eh, korang tahu tak tabarruj tu ape?
next update orait?
okay, till then gorgeous ladies.


XOXO,
NUNU 131212




6 00 budak kena kiss:

Atifah Zulkifle said...

nice tips ♥ tapi memang tak yakin nak pakai warna blocking. looks weird haha

Hanna Nabiella said...

hanna xpnday nak berfesyen wane terang2 nie. haha

Ashjbxoxo said...

Thanks for the tips. Saya akan cuba insyaallah . ;)

red jambu said...

wow. gud tips.. btw. sye kan cbe buad cmne yg nunu ckp kn 2.. hehe.. thanks dear..

Cinta hazanis said...

nice tips. tq tau. :)

cik nunu said...

thanx guys for all comments. alhamdulillah :)