Friday, December 28, 2012

oh Nuffnang :)


ASSALAMUALAIKUM!!



hai saudara-saudari cikeboom-cikeboom!
malam ni malam terakhir aku kat rumah,
esok nak balik kolej dahku untuk meneruskan perjuangan dahku sebagai seorang student.
lagi satu sem, doakan aku taw taw!
sebenarnaya aku lebih suka menggunakan kata ganti diri "Aku" daripada nama aku sendiri.
lebih friendly kan uolls? hikks


actually, aku nak ceita kat korang mengenai Nuffnang.
Nuffnang ni bukan lagi perkataan asing dikalangan  semua bloggers tak kira newbie mahupon dah capai tahap otai pon tahu yang nuffnang ni dianatara salah satu lubuk menjana pendapatan!!
okay-okay aku cuba clearkn disini. nuffnang ni merupakan satu advertisement and advertisement ni kalo korang tepek kat belog korang, korang leh buat side income!!
yeah, aku ak tipo pon. manyak dah blogger otai kite yang buat side income melalui nuffnang ni.
and for the very first time in my life, aku baru join mende alah ni. sapa tak nak duet?? cepat cakap kat aku?? .even aku tak sefemes atau seotai bloggers diluar sana, well why not give it a try?
mana tawu ada rezeki kan?
tak kira lah ada kadang-kadang tu tunggu berbulan-bulan baru dapat rm50, ada tu yang tak sampai sebulan pon leh cash-out beratus ringgit takpon beribu-riban?
itu bergantung lah pada rezeki masing2 ye yangg :)


then pada tanggal 26122012 haritu aku hantar first ticket ke nuffnang, which subject ins Buffered Earning, punyelah gopoh tahap gaban eksaited bagai nak gila aku nak income dari nuffnang ni. and dorang pon reply lah ticket aku (which means ticket ni is like Mesej Pertanyaan apa2 pon lah dari pihak nuffnang), dorang cakap belog aku ni tak lagi mencapai tahap maksima untuk mereka beri BE pada aku.
okay, daripada situ aku dah mula faham. bukan mudah pihak nuffnang nak bagi duet ni actually, pelbagai cara yang perlu uolls lakukan untuk mencapai tahap satisfaction dari pihak nuffnang


so that, aku perlu lah bersabar , bersabar dan bersabar.
inysyaallah rezeki tak kan kemana kan .
dengan berkat doa dan usaha mesti boleh.
tapi tapi tapi!!
berita yang menyedihkan bagi aku adalah, lepas aku balik kolej ni aku dah tak boleh update belog lagi!
so pity me..
susah lah nak update survey and update ticket untuk nuffnang lagi kan? lambat lagi lah nak dapat BE kalo ceni. sob sob T_T

okay korang.
terima kasih sudi baca!
harap korang paham lah natang ape aku tulh ni -OO-


XOXO,
NUNU 28122012






2 00 budak kena kiss:

Aliz Elyce said...

Ekh same laa . Kita pown baru join Nuffnang :)

cik nunu said...

gud luck youu!