Wednesday, December 12, 2012

I Love Pastelina

ASSALAMUALAIKUM!

apa perasaan korang bila mama korang asyik marah korang pastu cakap cenggini.

 ,"tiap-tiap kali balik rumah mesti ada baju baru. hang beli banyak-banyak nak pakai p mana? hang pakai baju putih ja, lain la cikgu dorang kena tukar baju tiap-tiap hari. bla bla bla," +..+'

okay, tak dak kena mengena lansung.
but its true story! T-T
yah, beralih pada tajok, " I Love Pastelina" apa yang korang tahu pasal pastel ni?
ia merupakan sebuah kaler.?? yah pandai pon!
actually, kaler pastel ni merupakan warna-warna untuk trend-setter sekarang.
hmm such baby blue, baby pink, mint green., light purpelishh!
auchh, nama-nama mereka sangat kiut!
CalaQisya one of the butik yang provide baju2 kaler mcm ni.

cantik kan? click gamba ni utk lebih lanjut:)

actually, warna pastel ni sangat gorgeous kalau korang pandai mix the kaler-maler okay.
such, baby blue + shockig pink, mint green +emerald green!
contoh gambar dibawah :) 

baby blue turban hits with shocking pink blazer!

love this bawal pastelina? i bought from Aidi-juma :)


nice combination kan?
okay, sekarang nunu harap korang dah faham kan?
aiceh, macam adakan sesi kelas berfashion pulak.
nunu sekadar berkongsi idea. harap ia membantu!
hah, ada sorang kawan nunu ni ada tanya how to dress-up in color blocking?
well, next update yaa! 

p/s, korang! mintak tolong click iklan NUFFNANG dekat belah kanan korang tu! satu click pon jadi lah. thx!


xoxo,
Nunu 12\12\12


2 00 budak kena kiss:

✿ pink velvet ✿ said...

suke sgt pastel color berbanding color block :)

cik nunu said...

@pink velvet, me tooo. pastel soft soft je kan :)