Thursday, June 28, 2012

Perotku Bahagia :)


ASSALAMUALAIKUM!!


i wear dark green turkey scarft from self closet,
long grey cardigan n blue stripe  t-shirt from PDI


hello readers sekalian alam!
buat ape korang ni?
ramadhan dah nak dekat. bagi yang perempuan dah habis ganti puasa belom?
yang belom tu cepat-cepat lah ganti takot tak sempat kang kene bayar.
aku on the way ganti ni.  lagi 4hari dohh! wuwu
nasib baik duduk rumah je, tak pegi sekolah ke hapee. so tak lah penat sngat.
tak macam adek aku,
balik je dari sekolah terus menguak lentang atas master bedroomku! *kesian*

wah! dah 2hari aku tak menaip.
macam orang separuh gila rasa!
ni baru ade masa.
tu pon dah rindo woo.
aku nk update pasal ape aku buat semalam.
ceh, macam hape je aku tulis gitu.
terasa diri macam aghetis! aww makk! pfft *tiup rambut*

ye ye, tujuan utama nak tunjuk nama kedai tu, Zam Char Koay Teow.
abaikan en.sayang aku.

sampai berapi-rapi abg tu goreng .

actcelli,
aku pegi berbuka semalam dengn en.sayang.
makan char koay teow!
huh, suka hati makan capatti la weh nak makan char koy teow pon!
haha, bagi rumah anda yang berdekatan dengan Sungai Petani.
kedai ni dekat angat-angat dengan Tesco Sungai Petani hat baru tu..

sedap!
siyes babe.
makan sepinggan tak cukup.
maka dengan ini aku pon mengoder 15batang cucuk satey ayam. nyums
dengan ini, perot pon melonjok-lonjok keriangan. haha

sangat sedap!


haa, udah-udah lar tu.
lap air liur korang tu! hudoh beno aku tengok!
aku taw korang jugak terliur setelah melihat gambar char koy teow n satey tu. hahah
sementelah tu, aku pon pulang.
okay.
yang tu je aku nak cite.
nantikan next update ye korang!
bye!!
last interframed! :)


NUNU 2012



Monday, June 25, 2012

Perfect Getaway #7 / PP


ASSALAMUALAIKUM!!


holla u olls!
watcha doin'?? ehem!
nunu rasa dah lama sangat tak menaip ni, sorry buddies.. sangat buzy 2,3hari ni.
ehem! korang tak rindu nunu ke?
aiceceh, janganla rindu-rinduan, ni haa kite dah update kat korang pasal kite semalam..
haa, siap dengan gamba lagi woo.
semalam kita pegi penang.
jalan-jalan, window shooping, cari pasal. bla bla bla......


hah!
u oll nak tahu something hot dak?
hahahahahaha! *sila gelak dahulu*
ngee, malu lah nunu nk cite.
okay, sebenarnya nunu dan en.sayang buat satu kelainan aw.
nunu tak tahu ar korang dah penah buat or tidak.
nak try cam kitorang pon bolee.. hehe
ceni, nunu telah mencadangkan bahawasanya setiap kali "ngedate'',
salah satu partner mesti kene masak!
anything! and boleh request mengikut kemampuan pasangan masa tu! lalalala
anyway, nunu tak mintak benda yang susah,
so i request NASI GORENG + TELUR MATA! tadaaaaa!!

actcelli tu telur mata yg awk pecahkan yg tidak menjadi.. its okay, still sedap!!

i don't know lah if cara ni dah common ke ape.
but it taste sriously sedap! out of 5 i give u 3 lah!
sebab tawar cket. keep it try babe! hehe
and the awesome it is, ni masakan pertama en.sayang masak! haha
bertuahnye aku jadi first girlfriend rasa masakan kaw! hihi



parking ticket Gurney The Plaza

haa, dah habis pasal nasi goreng let's begin about jenjalan semalam.
nah! kitorang pegi gurney the plaza the penang. 
ya Allah, korangg tahu tak kat sana sale woo!
aku hanya mampu window shooping je, al-maklum lah gaji tak masok lagi.phew.



aktiviti wajib. #camwhore, #pantangjumpakcermin
comot-comolot aku semalam.
punya nak rushing
punya lah en.sayang suroh pakai simple. haih..

berlatarkan bangunan-bangunan yang sedang pesat membangun.
at my back adalah Port Penang,
berlarkan bangunan MPPP


maaflah. aku je mampu jadi model di setiap scroll korang ke belog ni..hoho
pastu kitorang makan passembor kat Padang Kota Lama.
lama tak makan weh, total rm20! phew..
kat situ memang mahal bagi aku. tapi sedap!
ikot korang la nak amek ape pon. lagi banyak korang amek lgi mahal la passembor korang.wuu

nyumssss


lepastu, kitorang heading balik ke rumah masing-masing..
dalam perjalanan sempat lagi aku capture gmba-gamba cun ni dalam kete..
scroll down..
there! Fort Cornwallis :)

jembatan PP :)

sangat cantik kan?
demikianlah, hamba ni sangat suka nature.
pencinta alam lah katakan :)
okay, hamba nak pegi masak-masak pape yang patot sebab hari ni hamba puasa.
tinggal 7hari lagi tak ganti.. huhu
thx for reading!
bubye!


Nunu2012

Saturday, June 23, 2012

ELL OWE VEE EE..


see the circle??


HAPPY 2YEARS, 2MONTHS, 2WEEKS & 2DAYS!
i love you, i miss you, i need you :)

gamba dolu-dolu :'D




NUNU 2012



Wednesday, June 20, 2012

Cantik Tak? ngee



ASSALAMUALAIKUM!!


hi semua!
hamboih, title tak boleh belah.. cantik tak?? hehe
haih, amacam? tak perasan ke?
sampai hati ke jantung ke limpa korang tak perasan eh?
nunu dah tuka header! cantik x?
edit sendiri woo..
tak reti lah nak buat transparent header guna Adobe Photoshoping tuu.. err


2nd Header

the newest *3rd header*
uwaa,
actcelli yang ni adalah header ketiga yang nunu dah buat.
header first-first tu simpan kat mana tah.
rasanya dalam external, nanti la selongkar.
sorry xdapat nak tunjuk kat korang!
hah!
ade ke sape-sape yang baik hati lagi dermawan nak sponsor buatkan header untuk kite? jengjeng
kalo ada email kite kat ellysaa_murder@yahoo.com! kiki
thanx budies!


Nunu 2012


Tuesday, June 19, 2012

Perfect Getaway #6 / MD3


ASSALAMUALAIKUM!!

i wear turqoise shawl with half-cut shirt from  forever21 with
light blue skinny jens by Diesel n
light brown wedges  from Red Modani
salam tengahari u olls!
dah lunch belom?
nunu baru je lunch nih.
anyway, sangat bosan harini.
sorry semalam tak sempat update belog sebab sibok berdating! ngehngeh
nunu tak tahu nape kebanyakan entry ade 'Perfect Getaway'.haha
yelah, balik hometown asyik jumpa buah hati je.
harapkan berjumpa sahabat-handai tapi semuanya dah future study merata tempat!
apetah lagi cuti semester tak sama..
haih naseb..


haap,
mesti korang tertanya-tanya ..
apakah, adakah, mengapakah, mungkinkah, dimanakah, kemanakah nunu pergi semalam?
aiceceh, suke sangat nak merapu aku nih.
terus-terang sudah!
okay, semalam lepak dekat sungai petani je..
jalan-jalan, usha orang...
hari isnin semalam memang bosan!
pastu kitorang pegi beli tiket wayang.
tengok wayang cite Madagascar3!

tadaaa!! bukti bukti! ngeh3
nah, bukti kekosongan yang melampau dalam cinema ni. phew..
haa..
korang tengok gamba dalam cinema tu.
siyes babe, tak ade orang lansung!
takpelah time tu nunu pikir ,''hari ni hari isnin so no wonder la kan.
tapi siyes tak ade orang lansung! sobss
then beberapa minit kendian ade sorang kapel ni masuk.
peh, lega.. at least ade partner en?
macam en.sayang dah reserved suma kerusi dah time tu.. fuu

two version <3

well, the next kitorang tak taw nak buat pe sebenanye.
nunu cadang lepak kat Taman Jubli..
hmph, kat situ takde mende menarik pon.
yang ade makhluk yang tengah berjogging, gelonsonsor, boyan, kuda kecik..
hmm, sekali lagi aku memberi idea kepada en.sayang  ,"kita maen amek-amek gamba lah!
hoho, last-last nunu yang melebih.
nasib baik en.sayang tak kesah.
dia ikot je perangai kite yang gedix nak mampuss tuu..hohoho

yeah, pose gedix untuk korang!
btw, aku suka gamba gedix ni.. ngee
haha
see guys..
betapa dedixnya aku.
maaflah, aku sendiri tak tahu menahu kenapa time gedix aku tiba-tiba menyerlah!
actcelli, aku sebenarnya tak reti nak caption tanpa tengok camera.
but i'll try.
but how it looks?
terrible kan?
over-reacting lak! huhu

by the way
sedap tak lagu lam belog kite?
i love this song much since dalam cite Seindah Sakura lagi.
hehe..
okay, thx reading!

p/s: tekan burung biru ni dan follow twitter kita, pelissss.. thanx buddies!!


Written By,
Nunu 2012








Sunday, June 17, 2012

Kenduri lagiii..


ASSALAMUALAIKUM!

i wear soft green baju kurung matching with neon green scarft.. *geeky smiley*
hi semua!
happy weekend!
salam israk mikraj
and selamat hari bapa!
yeah, sempena hari mulia ni ape planning korang this day?
nunu tak planning pape pon.
spend  a whole this day dengan melepak kat rumah jek.
so bosann..

now sekarang nak update belog.
nak story dekat korang what happen saturday semalam.
haa, kan ade nunu cakap kat entry lepas 'tak nak cakap pasal kenduri?'
nah, semalam ade kenduri arwah kat umah nunu.
kenduri arwah tok, sekalikan kenduri untuk adek nunu faten yang nak amik Spm tahun ni.
sape yang baca entry nunu ni nak mintak korang sedekahkan
 Al-Fatihah kepada tok nunu,
Zaleha bt Abd Rahman yang telah meninggal bulan10 tahun lepas. aminn


okay, continue..
actcelli kenduri ni semuanya pakat-pakat rewang n masak sendiri taww..
semua sanak-saudara pakat tolong..
haa, tu la untungnye rumah dekat-dekat dengan adik-beradik,
bole rewang sama-sama, tak payah mintak tolong orang kampung yang lain dah.. 
haa, apa kata korang tengok gamba je lah.
korang kan sukaa.. hehe

kemeriahan makcik-makcik yakni sedang mencedok lauk-pauk untuk makan setelah bacaan tahlil.

haa, beratuq jangan tak beratuq.. hehe. see, ramai kan? semua orang kampung.
siap buat khemah lagi?
haha, actcelli depends la nak buat khemah ke x, rumah nunu tecik je..
sebab tu yg buat khemah tuu..


The lauk-pauk! im start hungry back!


my dad. guess how old is he?? jeng3..

okay, done!
sebenarnya nunu sedang me'minimisekan'kan masa untuk update belog.
selalu kalau update belog tak sah kalau timing tu sejam lebih! 
yelah, dengan nak edit gamba lagi kan..
dengan nak edit text, yang tertypo ni haa..
susah woo..
tak pa lah, 
thanx kawan-kawan kerana sudi baca!
cherio!

Yang Menulis,
Nunu2012



Friday, June 15, 2012

Perfect Getaway #5 / TTW


ASSALAMUALAIKUM!!

i wear black pashmina from flea market, shades from Vincii n bangle from FOS :)
well, holla semua!
pada kesibukan petang yang rushing ni,
sempat lagi nunu curik-curik masa nk update belog..haa
dah la esok kenduri arwah tok.
dari pagi sampai petang ni haa dok rewang..
okay, taknak cakap pasal kenduri yee..


okay, actecelli nunu just nak share beberapa keping gambar's.
well, setiap kali pergi mana-mana gamba mesti kena amik!
that's my perangai .hehe
bagi nunu, setiap gambar ada memori.
haaap! nunu tak tiru trademark yuna pon! ," setiap gambar ada lagu.. 
yeah! nunu tahu korang pon bosan je kan asyik nak baca ja,
jom scroll down tengok photogs!

actcelli, time tu sangat panas tapi yo o yo je aku nak tangkap gamba jugak!
gambar gedix bersama

tadaa, two version of us
last but not least, i love this so much of this photogs!

nahh.
engatkan banyak, sikit rupanya.. kiki
okay la,
nak sambung buat keje nih.
thanks guys!
bye!

Sincere Me,
Nunu2012







Thursday, June 14, 2012

Perfect getaway #4 / Konvoi WOCC


ASSALAMUALAIKUM!!


i wear kurung moden 'leopard' and 2 tone bawal scarf in peach :)

Holla!
sorry sebab jarang sangat update belog sebab buzy sangat-sangat.. sobs
actcelli nunu nak talks about last saturday!
yeah! referring to the title mesti korang wondering kan ape ke bende lah WOCC tu.
haih, okay. i'll explain guys!
WOCC is actcelli satu kumpulan car club.
what car?
stand for 'W' of course la Wira! hehe
sebenarnya car club ni boy nunu yang join.
al-maklum la beliau pakai wira je. tak macam korang kan kan? takpe kite bersyukur.. sobs
well, nunu as his girlfriend just automatically join the club!.
eh korang tahu tak? 
this is the first ever konvoi yang nunu penah join taw!
senang cerita *T E R U J A*

area Kuala Kedah, alorsetar, Kedah.

GUA GUNUNG KERIANG
hah!
cantik kan sawah padi?
nunu suka nature.
cantik sangat!
Subhanallah!

okay, sambung la pasal WOCC, ape yang nunu tahu car club ni seluruh negeri pon ade.
so disini nunu nak buat pengumuman.
dialu-alukan kepada sesiapa yang memiliki kereta wira  dijempot untuk men'join' group nih.
haih, okay wahai rakyat jelata.
berikutan banyak faedah kalau korang join car club ni.
first bagi girl, korang boleh tanya kat abg-abg WOCC ni mengenai compartment-compartment kete yang korang tak tahu.
second, kalau kereta korang rosak boleh calling-calling slah sorang ahli grop WOCC for sure dorang akan membantu.
yang third, boleh mengisi masa lapang dengan event-event  WOCC yang berfaedah.
yang keempat, kelima?
korang pikir sendiri..hehe

kak wawa :)

hah,
korang nmpak tak gamba kakak pakai baju merah tu?
actcelli tu ahli WOCC.
tengok, girl pon leh join taw!


  • dengan muka selamba nunu bertanya,'' ehm, akak kenapa masok car club ni? tak segan ke ramai laki?
  • kak wawa  reply ,'' mula-mula memang segan tapi masok sebb nak belajar part-part kete, and bile join car club ni kalo kete rosak leh contact dorang, kite orang pompuan ni mana pandai sangat , bla-bla-bla-bla...


hehe. kak wawa, jangan mara kite!
kite tak rakam pon dialog nih.
hah! so the conclusion is, banyak benefit join bende-bende faedah cenggini.

tetiba perot cakap, 'LAPARRR~~~'
alolo, bila nk nik pelamin ni? lambat betol.

boboy. cian tasut baru felali awak tu kene lecah sawah. kikiki



okay, selesai kenduri 
kitorang heading ke Gua Gunung Keriang.
there, korang scroll up nampak tak gamba macam gua.
tu lah Gua Gunung Keriang!
ape kitorang wat kat sane?
yah, scroll down!
Wiraians
nah..
sesi photoshooting untuk pengantin.
actcelli pengantin perempuan sangat malu-malu!
pengantin lelaki ahli group WOCC ni..
so sebab tu kitorang konvoi kenduri nih.

okay, 
terima kasih sebab sudi baca.
share and like fanpage sekali ye! thanx!


p/s : FACEBOOK WOCC

last interframe with boboy!


Written By,
Nunu2012

Tuesday, June 12, 2012

Perfect Getaway #3 / Bohsia 2


Assalamualaikum!!

he is driving actcelli, that's y he is not focusing on the camera. haih, accident apa pon xbole awak >_<

hello semua!
by the way, malam ni tak de benda pon nak cerita.
cuma nak share kat korang ape yang nunu buat semalam.
yup! kitorang tengok cerita Bohsia2!
sumpah best gila!
5 out 5 la nunu bagi.
cepat-cepat lah tengok, tak rugi lansung! sokonglah cerita tempatan wahai rakan-rakan! ngee
hmm, semalam kitorng tengok kat Central Square, Sungai Petani.
tak ramai orang sangat maybe weekdays kot.

bukti pembelian :)



pastu kitorang pegi giant dekat sp.
kunon-kunon nak cari kedai Romantika kat sp?
dorang cakap ade, puas nunu cari.
actcelli sabtu ni ade kenduri arwah tok kat uma nunu.
so that, nak cari lah something yang vintage untuk kasi souvenir kat tetamu .
finally kitorang tak jumpa jugak, tired and kitorang singgah kedai waffel nih..
hmm, not bad jugak taste dye..

i love peanut+choco!



haap!
korang perasan tak?!
amacam? ade nampak same tak baju kitorang? hihi
actcelli, ni baju boboy kite!
atoto, gediknye saye cakap! haha
bia lah. baju yang nunu pakai ni memang baju dye.
he got two pieces and nunu mintak satu.
and yeay! i got! hoho

yay! withou makeup!
watlek watpece watpe.
masok kedai bata pastu tangkap gamba wat slumber.
kami sangat gila! hehe





okay, that's all peeps!
good nite!
assalamualaikum wbt!

Written By,
Nunu 2012



Sunday, June 10, 2012

Picisan 4bulan



ASSALAMUALAIKUM!!



hi everybody! ning hou! sawaddikap!
sedang memikirkan idea apa yang nak diupdatekan hari ni. *ceh padahal dah lama ta update..
Ya Allah buzy aku bukan kemain lagi..
actcelli, semester break aku dah stat 1jun (jumaat) hari tu. Tapi, isnin tu aku praktikal dekat Klinik Kesihatan Merbok,Kedah.
sireously, kerja kat kampung happening jugak! orangnya ramah-ramah belaka.
ehem! al-maklumlah kmpung sendiri.
overall attachment seminngu kat situ sangt best, staff nurse, jm , MA kat situ semua gila-gila. hihi
terima kasih semuaa!!


sebenarnya, banyak jugak cerita-cerita cinta yang aku nak ceritakan kat korang.
banyak sangat sampai aku tak tahu nak arrange gamba mana satu dulu! haha
takpala, korang baca je kay?
by the way, aku rindu serindu rindunyaa dekat belog aku nih.
dah berabad tak update.
sapa yang salu update kisah aku mesti korang tahu sebab ape kan?
btw, aku terima kasih sangat-sangat kepada sesiapa yang sudi baca belog aku and sudi menanti kehadiran new post dari belog hampir usang nih.
i love u soo much!

gamba bajet posing maut 'staff nurse'

kad metrik yang ber'liminate' yang berusia 2tahun yang  non-water resistance



home visit a.k.a lawatan ke rumah



pergh, ni first time aku tayang gambaq 'nurse' aku.. bukan apa..
aku bukan segan ka, malu ka, shy-shy ke, eyuww, 'jelly' ke..
sebab-musabab aku tak suka nak men'show-off'kan dekat orang.
by the way, gambaq yang aku letak ni masa aku kerja kat
Klinik Taman Universiti, JB.
best jugak keje klinik ni, dapat cek orang mengandung, pergi home visit.. and macam-macam lah.




ni haa, 12may hari tu ade sambutan hari jururawat.
wah, bangga jap jadi student jururawat.
korang doakan aku jadi staff nurse yang berjaya kay?
aku taw, some people cakap nurse ni ngok-ngek lah, ape-ape cacian lah.
tapi aku nak bagitaw korang, tanpa nurse korang tak sembuh taw!
hish, aku bukan nak 'lawan' kuasa tuhan.
just aku beri gambaran,
yang nurses ni tugasnya memberi perawatan dan jagaaan menyeluruh terhadap pesakit yng masok kat hospital xpon klinik..
hat ibu mengandung, ibu bersalin pon nurses cek kan?
so, no wonder la, nurses is the best medical staff among the best!
*aiceceh, nanti budak-budak physio, ot, xray, MA mai serang aku.. 


nervous gila semua ada, watlek watpeace watpe -,-

yeah, ni masa aku bagi ceramah pendidikan kesihatan untuk para-para ibu.
ceramah yang aku bagi adalah jaundis neonatal dan cara-cara untuk mengatasinya.
korang tahu x apa tu jaundis?
jaundis tu adalah demam kuning.
actcelli, neonatal tu bayi taww..


sup bebola masterchef

gegirl

aiceceh, ape kene-mengena gamba sup bebola dengan gamba membe-membe aku tu.
okay, sat nak tulihhh..
dorang ni geng memasak aku.
aku memasak sebab nak jimat.
alahai, walaupun aku dapat elaun tapi live in jb still tak berbaloi taw.
sini mahal.
berbanding kedah, makanan dekat kedah murah gila compare jb. hmm
sebab tu aku memasak.



'' Happy Birthday, We <3 U Bum"
hehe, pandai korang eh, siap prank aku pakai tepung lagi.
neway thanks rakan-rakan sebab buat semua nih.
happy birthday to me on 17th march!




my baby <3

soo touchy.
im so scared, n i can't wait for 'The Day'




budak kechik yg kuat makan. pizza yg paling besAA beliau balun -,-


pesta Dominos yang diadakan sebelum semester break hari tu.
memang happening.
large size dominos yg dorang oder nih.
memang sengkak la malam tu.
by the way, Nursing 2/2010 is the best!
semester ni alhamdulillah semua budak group aku lulus dengan jayanya.


okay,
i've got to go.
terima kasih banyak-banyak kepada korang yang sudi meluangkan masa baca belog kite dan yang sudi menunggu update dari kita.
last but not least,
enjoy for this weekend!!


Yang Tulus,
Nunu 2012