Monday, March 5, 2012

Empty Note #10/ nunu's moist cokelat cake.



Assalamualaikum!

mintak tolong like page ni jap.. sapt pahala kan kalo tolong orang ni.. korang taknak kee? iskisk Y,Y
https://www.facebook.com/pages/Officially-Ini-Belog-Nunulicious/150348205069129


auu chakk!
buat ape semua..
tadi pagi aku pegi pejabat pendaftaran negara kat sungai petani, konon-konon nak tuka ic hat baru tu..
tp perhh, ramai orang! aku ingatkan time budak-budak sekolah ni takdelah orang.
tapi malangnya nak buat ic kene time kol2..
aku pon datang kol11 tadi.. takkan nak tunggu kot, malas je rase..
aku rase nak postpone je untuk cuti sem aku bulan6 ni..


by the way, aku nak share something dengan korang..
semalam aku buat moist cokolate chocolate cake. 
yang pasti jadi! huhahuhahuhahuha milkysmile
nah! buktinye tengok gamba kat bawah ni..


selepas kukus :D

toink! toink! sedap sehingga menjilat siku.. kekeke

hihohihohihohihohiho * adeh, nunu jangan gedix sangat kang kene lempang =,='
yang pasti sedap sangat-sangat..
actually, first trial hari tu tak jadi pon, wuwu
tapi kali ni menjadi!
yeah! kawan baik aku yang kasi resepi ni..
tengs yaya ezan.. korang leh add fb die..hiho

sori yaya, aku curik gamba ko kat FB, jangan maraa.. (Y)

well, korang jangan risau..
kan tadi aku cakap nak share..
takkan nak gamba je kot kan.
nah, korang scroll down lagi kalo nak amek resepi nih..
nak taknak nak taknak nak taknak?
suke hati korang la..
selamat mencuba!!Photobucket 



Moist Cokelat Cake  by: Nunu 2012

Bahan A
minyak masak seri murni 1cawan
susu cair yang dalam tin F&N tu 1/2tin
gula 1cawan
serbuk koko 1cawan

Bahan B
tepung gandum hat wat cucoq ikan bilis tu 1cawan
serbuk penaik 1sudu teh
serbuk soda bikrbonat 1sudu teh

Bahan C
susu pekat manis dairy champ 1/2tin
teloq gredC 3biji
*kalo gred ABC pon hampa agak2 la nak boh banyak mana k..



Step Up
1. hampa letak suma bahan A tadi dalam satu mangkuk besaq dulu. kalo aku guna periuk nasi sebab senang nak buat nt..
2. bukak stove , pastu kacau bahan-bahan tersebut sehingga betul-betul cair.. pastikn api korang perlahan k! kang hangus apa pon tak bolehh..
3. masukkan kesemua bahan B pulak.. kacau dan kacau dan kacauu..
4. jangan lama2 taw kacau bahan B ni, hampa agak-agak laa takot hangit.. dengan pantasnya masokkan bahan c dan tutop api..
5. pastu hampa kacau lagi.
6. boh adunan hampa tu dalam loyang/bekas besar..
7.pastu jangan boh lam oven! nama pon kek kukus.. so kukuskan kek anda selama 1/2 jam..
8.done! :)

p/s : semua bahan A,B, and C dikacau atas api kay, agak weird tapi percayalah kek anda akan jadi! hoho
p/ss : jangan tambah atau kurangkan bahan-bahan yang kite bagitawu tadi, takot nanti kek korang tak jadi. harap maklum :)



aapp, da jadi tu jangan lupa inform taw!!
and sape-sape da amek resepi kite tu bole la kan like page kite kat atas header tu tanda terima kasih..
share and like sekali ye,
terima kasih kerana membaca!

It's me,
Nunu 2012





2 00 budak kena kiss:

NOOR FATIN said...

saya tak tukar lagi ic T___T

sedapnya kek!! terliur habisss.. nyum3

cik nunu said...

hehe.. try la bt awak! :D