Friday, March 9, 2012

Family Gathering!

Assalamualaikum!

senyuman yang tak ready.. :/

burpp..
alahamdulillah.. kenyang.. aku baru je lunch ni.. adeh..
mama buat tomyam ayam! sedap nyummy..
esok aku akan gerak balik jB.. sobsobsobmilkysmile
tak syiok la study sane, dah la jaoh tapi nak wat caner.. tima jala, rezeki kan..
oh, mesti korang tertanya-tanya kan dengan entry hari ni.
actually bukan la gathering mana sangat, cuma pegi makan-makan sekeluarga ja..
best-bestt..
aku yang belanja sebab nak sambut besday family aku yang dekat-dekat tu..
yelah, bulan 6 pulak aku balik rumah nanti.. sadis kan..
besday dekat-dekat maksudnye macam mama besday beliau bulan 2, aku dengan aten bulan 3, ayah dan adik aku bulan 4..
nahh, dekat sangat-sangat kan.. hoho
well, aku bukan malas nak tulis tapi aku lebih suka bercerita melalui gambar.
yeah, scroll down more!

3 dara pingitan! aiceceh, yang tengah tu mak dare da.. kikiki

yang kiri korang tu ayah aku, yang tengah adik aku yang kecik, yang hujung tu aten :)

caption 1 : '' kakak, tangkap gmba adek camni " wahaha
caption2 : candit, kunon2 wat aksi gelojoh makan. =..='
caption 3 : sharing is caring la kunon, hampeh.. lepas tu berebut sakan! 

hahaha, kesian gamba ni..
aten tak dapat join sekaki sebab dia tukang nangkap gamba ni,,
takpala tin aku da gabungkan gambaq hang kat sini..
wateva it is, we one Family :D


Date 08 March 2012
Venue : Restoran HotMas Sungai Petani.
Time : 5:30pm ~ 7:00pm

The Owner,
Nunu 2012

Wednesday, March 7, 2012

wordless wednesday #12 / eskrem pop :D



lamanya xmakan.. sapa penah makan eskrem ni mohon Share ye :)




23rd months :)



It feels like December
The birds flew across my bedroom window
And the spiral staircase
That we used to hang around ’til 3 in the afternoon

I remember that day
The purple hoodie that you’re wearing
And the smile up on your face
Your hair was flowing in the air
As you were sitting by my side
You moved me with your tides

You’re so fine
And I wouldn’t do anything
To deny you
And I would die for
You

Oh baby don’t despair
You’re not alone I’m always there
I wish I was the one who’s scared
Of the sickness that you bear
For as long as I could stay
I’ll be happy just to see you smile for another day

But you’re gone now
Oh so far gone now
Where the trees are green and cloudy grounds it seems
But my time will come
Oh so let it come
Where we’ll meet again
Until the end of time


Song : you're so fine by Guba ft Yuna
Dedicated : Teuku Irfan Affandy <3



1 Month to go :)



I Love You,
Nunu 2012



Tuesday, March 6, 2012

She's awesome! #2 / Dewi Neelam

Assalamualaikum!

okayy,
hari ni xde gamba untuk dishare.
sal lame aku tak update pasal entry ni?
sape ingat entry yang lepas pasal tajuk ni aku cita pasal sape?
jengjengjeng.. dian pelangi! yeah, pandai korang..
well, today aku nak cita pasal Dewi Neelam @ Irna @ Nilam Sari..
err, ade yang kenal? ke aku sorang je yang ketinggalan baru nak terhegeh-hegeh update pasal dia..
wuwuu, takpelah.. dah kenal diam je k.
aku just nak share ape yang salu aku stalker..
she's also my inspire.
she is fashion designer as same as Dian Pelangi, tapi si dian ni lagi hot la.
and as part-time she is model!
and from Indonesia.
aapp, do not judge that indonesian hijabers always pakai tudung bawal yang ala-ala topi tuu..
mind-set korang sekrang kene tuka kayy..
she's trendsetter! pakai shawl , pashmina macam kite..
alahh dari viewers aku, Malaysian hijabers banyak yang tiru pakai stail ala-ala Indonesia ni.
korang tak percaya? abes yang korang pakai tudung bawal pin kat teling tu mende.. stail dian an..
she's also made tudung tutorial.
ape kate korang chekidaut dolu. hehmilkysmile


korang leh subscribe beliau kat you tube kalo nak lagi banyak tutorial dari die :)


so unique!
3 ways in 1 shawl, tudung!
tak nampak macam indonesia pon kan?
jom aku share sikit photog si Dewi ni..


macam yuna kan? sumpah stylo gile..

she's wearing Maxi Dress + pashmina!

she's wearing jumpsuit!

i <3 this one, menutup urat tapi still boleh bergaya..

she's in Harem pants!

i love her turban:)

love this turban too <3

yeah! she is wering Palazzo pants!


so macamana?
awesome kat dia..
beliau dah kawen..
so kalian-kalian semua kalo berkenan sama ini cewek sila berhenti berharap iyaa..hehe
*ceh, speaking indon kunon =..='
okay guys, kalo shuka like and share sekali..
kite tanda anda dah bace entry ni! tq!
Idea oleh,
Nunu 2012

Monday, March 5, 2012

Empty Note #10/ nunu's moist cokelat cake.



Assalamualaikum!

mintak tolong like page ni jap.. sapt pahala kan kalo tolong orang ni.. korang taknak kee? iskisk Y,Y
https://www.facebook.com/pages/Officially-Ini-Belog-Nunulicious/150348205069129


auu chakk!
buat ape semua..
tadi pagi aku pegi pejabat pendaftaran negara kat sungai petani, konon-konon nak tuka ic hat baru tu..
tp perhh, ramai orang! aku ingatkan time budak-budak sekolah ni takdelah orang.
tapi malangnya nak buat ic kene time kol2..
aku pon datang kol11 tadi.. takkan nak tunggu kot, malas je rase..
aku rase nak postpone je untuk cuti sem aku bulan6 ni..


by the way, aku nak share something dengan korang..
semalam aku buat moist cokolate chocolate cake. 
yang pasti jadi! huhahuhahuhahuha milkysmile
nah! buktinye tengok gamba kat bawah ni..


selepas kukus :D

toink! toink! sedap sehingga menjilat siku.. kekeke

hihohihohihohihohiho * adeh, nunu jangan gedix sangat kang kene lempang =,='
yang pasti sedap sangat-sangat..
actually, first trial hari tu tak jadi pon, wuwu
tapi kali ni menjadi!
yeah! kawan baik aku yang kasi resepi ni..
tengs yaya ezan.. korang leh add fb die..hiho

sori yaya, aku curik gamba ko kat FB, jangan maraa.. (Y)

well, korang jangan risau..
kan tadi aku cakap nak share..
takkan nak gamba je kot kan.
nah, korang scroll down lagi kalo nak amek resepi nih..
nak taknak nak taknak nak taknak?
suke hati korang la..
selamat mencuba!!Photobucket 



Moist Cokelat Cake  by: Nunu 2012

Bahan A
minyak masak seri murni 1cawan
susu cair yang dalam tin F&N tu 1/2tin
gula 1cawan
serbuk koko 1cawan

Bahan B
tepung gandum hat wat cucoq ikan bilis tu 1cawan
serbuk penaik 1sudu teh
serbuk soda bikrbonat 1sudu teh

Bahan C
susu pekat manis dairy champ 1/2tin
teloq gredC 3biji
*kalo gred ABC pon hampa agak2 la nak boh banyak mana k..



Step Up
1. hampa letak suma bahan A tadi dalam satu mangkuk besaq dulu. kalo aku guna periuk nasi sebab senang nak buat nt..
2. bukak stove , pastu kacau bahan-bahan tersebut sehingga betul-betul cair.. pastikn api korang perlahan k! kang hangus apa pon tak bolehh..
3. masukkan kesemua bahan B pulak.. kacau dan kacau dan kacauu..
4. jangan lama2 taw kacau bahan B ni, hampa agak-agak laa takot hangit.. dengan pantasnya masokkan bahan c dan tutop api..
5. pastu hampa kacau lagi.
6. boh adunan hampa tu dalam loyang/bekas besar..
7.pastu jangan boh lam oven! nama pon kek kukus.. so kukuskan kek anda selama 1/2 jam..
8.done! :)

p/s : semua bahan A,B, and C dikacau atas api kay, agak weird tapi percayalah kek anda akan jadi! hoho
p/ss : jangan tambah atau kurangkan bahan-bahan yang kite bagitawu tadi, takot nanti kek korang tak jadi. harap maklum :)



aapp, da jadi tu jangan lupa inform taw!!
and sape-sape da amek resepi kite tu bole la kan like page kite kat atas header tu tanda terima kasih..
share and like sekali ye,
terima kasih kerana membaca!

It's me,
Nunu 2012





Sunday, March 4, 2012

Empty Note #9 / you're so fine!! :)


Assalamualaikum!

gambar dekat pasar padang besar :)


eh da jawab belom salam kite??
tak jawab hukumnya?? hehe..
okay, well sebab musabab nak update belog hari ini pon aku tataw..
entry ape aku nak letak pon sampai setengah jam gak aku pk..
tapi yang pasti aku rindu sangat-sangat belog aku ni!
da seminggu lebih ta update! buktinya adek sweet kat twitter aku mintak aku updatekan..
hihohihohiho, terharu aku, ta sangka ade jugak orang sudi bace belog ni,,huhu



aapp, tengok je.. follow la sekali... tak rugi pon kan? @nunu_kirby :D

hah!
korang da caye an an?
hehe, aku kat rumah sekarang ni.. so senang la nak update,
jangan risau! aku akan update tiap-tiap hari! hehe
banyak benda aku buat sepanjang minggu ni!
hari isnin sampai la selasa ritu aku shift malam kat Barat 3, wad Orthopedic Perempuan dekat
Hosp Sultanah Aminah..
bagi aku, best keje malam! agak buzy. tapi stat pukol 12 sampai kol 4 dah bole rest dah..
ape yang best keje malm bagi aku, 3hari keje malam berturut-turut boleh cuti 4 hari lepas tu! 
bhaha, bhagia..Photobucket



sabtu pagi semalam aku baru sampai kedah,
alhamdulillah, cuti seminngu je..
takpe, janji dapat jumpa family.. kan..
eh, korang nak tahu something x?
sebelum tu tadaaa!!

HTC Desire Hd, mak aku sekeh kepala aku sebab cakap aku membazir. ye aku mengaku tapi bukan banyak pon aku labur duet, jual fon yang lepas lagi. iskisk.. =..='
*case kaler soft pink! hihi


hihi, aku tuka henpon baru lagii..
aku tak la mampu sangat.
tapi atas pemberian dari buah hati aku, aku terima je..
tapi tak total boyfie aku support!
selebihnya aku guna duet aku sendiri..
dye cakap ni as birtday present aku.. hehe
lambat lagi la yank, 17march!!
by the way, terima kasih sayang!milkysmile


okay you all..
aku rasa yang tu ja yang mampu aku update sementelah 1 minggu lebih ni aku tak update yee..
korang! mintak tolong like page kite yea! ade kat kat header kite tuu..
ilobyou!!


P/S : you all! sedap dak lagu belog kite? aku baru je tuka tadi! aku da jatuh cinta ngan lagu ni korang taw.. 
Guba feat Yuna _You're So Fine , enjoy guys!


Yang Benar,
NUNU 2012