Saturday, February 18, 2012

Empty Note #8 / Her Looks :) / Cheq Ena


Assalamualaikum!

jeng jeng jeng!


selamat petang!!
bosann!
itu je yang mampu aku describe bila kebosanan melanda di waktu cuti ni..
untuk kedua kalinya,
best friend aku requestkan untuk make up dye..
yeah! Cheq Ena, boleh tekan nama beliau untuk ke belog die.. jangan lupa follow ye korang!
okay.. motifff??
saje-saje, dah tak ada benda nak buat selain tidur je keje, otak pon leh jadi lembab! setuju?
hah, korang leh review entry yang lepas yang aku buat kat roomate aku.. tekan 'review' ye u olls..
now, scroll down je lagi untuk lihat hasilnya!


her baggy eye cannot be resist anymore, i just use Avon stick concealer to cover her baggy eye..  *tips! use EyeBase  for more perfectly covered. happy trying! teehee..

say something about this capture.. 

yeah! effect blur di jari.. bajet DSLR ye.. hihi
 well, how does she looks?!
cantek kan sayang saye? hehe..
seperti biasa, outfit aku dan roomate yang suggested kan..
aku lilitkan beliau turban dengan menggunakan square hijab seperti yang direquestkan..
macam biasa, scroll down lagi kalo nak tahu shoot yang paling aku suka.


i love this caption by Ainn humairah.. the 'babayang' so cool! hehe


Truly Written by,
Nunu 2012






Mari SIHAT bersama Jogathon!! :)


Assalamualaikum w.b.t !
saya peserta ke-418!!

hello peeps!
dah lunch belom?
pergi mana je hari ni?
hari ni aku Jogathon! Johor Marathon la agaknye..
kursus Pos Basik Nursing kolej aku yang organise benda ni..
bangon pagi sesubuh, jam 6.30 dah kena ada kat Dataran Pelajar KSKBJB..
start marathon kol8.00-10.00..
tapi aku sampai kol9.15 camtu..
alhamdulillah, walaupon aku tak dapat nombor untuk dapat hadiah tapi sempat jugak aku habiskan keempat-empat check point yang depa bagi..Photobucket
syiok weh.. lari berkejar-kejaran sepanjang 5km! fuh..
tak penah lagi aku marathon sepanjang tu la kan.. bagi aku penat la sangat..
sesape yang ternampak kitorang berlari-larian macam merentas desa tu comment la kat belog aku nijap.. nak tahu jugak.. hehe..
yang penting, theme Hot Red!
no wonder la bagi kami, baju group Nursing 2/10 kaler merah hotties tuu, iaitu group batch aku..
okay, aku kepilkan beberapa gamba yang sempat aku ambik.. hihi



berposing dahulu sebelum warming up!

hoyeh! bersama roomate! kitorang paling depan sekali hoho.. *muka eksaited nak berlari..hiho


okay, thanks for reading peeps!
LIKE and SHARE sekali..

Yang Benar,
Nunu 18022012

eh korang! mintak tolong..
like FANPAGE kite ni jap.. tenkiu soo much!

like anda amat dihargai.. :)





Saturday, February 11, 2012

Empty Note #7 / Kisah Si Ibu & 10 Orang Anaknya.



KENAPA SEORANG IBU BOLEH MENJAGA 10 ORANG ANAK?
TETAPI KENAPA SEORANG ANAK TAK MAMPU MENJAGA SEORANG IBU?

sekadar renungan bersama, hargailah mama anda sementara dia masih ada..

































Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : "redha Allah bergantung kepada pada redha kedua ibu bapa, dan murka Allah bergantug pada murka kedua-dua ibu-bapanya"

Dan tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak meyembah melainkan kepada-Nya semata-mata, dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibu bapa {al isra' 17:23}


truly me,
Nunu 2012

Empty Note #6 / Her Looks :) / Ainn Humairah


assalamualaikum w.b.t!

apa motif? gamba lama zaman pkai shawl2 tu,, bolat gituu

yello peeps.
sempena template baru ni, banyak jugak la perubahan yang aku dah buat..
termasuklah header, cara post aku..
yaa, kite kena melakukan perubahan dari masa-kesemasa..Photobucket
well, tujuan utama aku update blog hari ni nak cerita aktiviti aku dan roomate pada minggu yang lepas!! hoho
memang sengal jugak la kan, tapi ape kesah?
entry kali ni berbaur gedix, so kepada sesapa yang tak berminat nak tengok it's ok..
aku buat entry ni suka-suka okayy..
let's proceed!


p/s : inspired by love you like a love song makeup tutorial :D


saya taw xbape jadi.. well, my first trying.. hehe
i love this shoot, ain pandai menjiwai watak antagonis yang aku suroh..

the three version,

aku paling paling suka gamba ni, looks so dramatic. tahniah ain! kerana dapat menjiwai watak yang diberikan..hehe


haha..
sumpah ni just first trial aku,
aku taw burok, tolong jangan komen pape..
next time aku buat yang lebih baikk..
suma baju and makeup roomate aku yang sediakan..
aku cadangkan beliau pakai baju baggy, aku lilitkan turban ala-ala yuna seperti beliau request..
thanks Ain Humairah a.k.a roomate sebab jadi talent aku.. *eccecehh,wekks hehe..
disebabkan tak mampu beli DSLR lagi, suma lighthing, shooting, tempat serta pemakaian oficially dilakukan oleh aku dan roomate sendiri..
haha.. ini la hasilnya pabila bosan melanda dek poket kering di hari minggu..
eh, korang jangan lupa cuba..
tak kisahlah macam mana pon cara pemakaian tudung kita janji kita menutup aurat..
well, aku nak share satu video sebagai sentapan hari sabtu ni..
now, you all can pause my you tube player for a while..
Have Fun buddies!!


lawak dak? lawak dak? huhu


truly me,
Nunu 2012

Tuesday, February 7, 2012

Mari tolong menolong :)


Assalamualaikum !


https://www.facebook.com/pages/Officially-Ini-Belog-Nunulicious/150348205069129?sk=wall
kawan-kawan, bantu nunu like page ni ye..
suram sangat-sangat page ni..
tolong like ye kat gamba yang beserta link tuu.
dapat pahala an an tolong orang ni?
pape pon kalo korang nak nunu follow korang, click churpie ke, like pages ke..
leh tinggalkan link korang kat CBOX nunu okay...
TQVM :)
yang ikhlas,
Nunu 2012

A Two Days Out with Girlfriends! (Entry Bergambar(s))


assalamualaikum !!

the two version of us.. Cheq Ena n Me.. :)


okay, saja nak cipta kelainan pada belog aku kali ni dengan meletak gambar sebagai pembuka entry..
hihi, so gedix-gedaah! *ayat yg selalu digunakan oleh boyfie saya, pinjam sat sayang,hiho..

cer teka cer teka aku kat mana tuu.
kalo korang tak dapat teka memang ah korang..
well, sempena week ni aku just cuti 4 ari je..
alhamdulillah, cuti jugak walaupon aku tak dapat balik kampung halaman an..
so that, 2 hari tu group aku organise trip pergi melaka untuk 2 hari je..
takpelah, aku pon pergilah..
and korang boleh scroll down lagi untuk lebih tahu yang selanjutnya..
have fun girls!milkysmile

DAY 1
jengjengjeng, tiket masok ke Air Terjun Sagil, Gunung Ledang, Johor..
bersama sahabat handai, *Nursing 2/2010
buat kali pertamanya aku mempublish gamba bas kolej aku.. hihi
berlatarkan tempat penginapan 2hari 1malam di Villa D Rindu..
at Masjid Selat Melaka
*caption 3 : kawan titew Azna Azman buat2 posing ala-ala citer Titanic.. hihi
nak kenal? tekan nama dye.. :)

Scenery malam at Melaka Town, so beautiful..

maaf jika gamba terlalu blur sebab kamera tak berkuasa dengan baik, huhu

here we all, at DP!!
babes,
done for day 1.. tired gilaa time tuu..
kitorang lepak kat Dataran Pahlawan tu je sampai kol12..
lepas tu kembali ke Villa D Rindu, tempat penginapan kitorang..
well, scroll down more to continue for Day 2!


Day 2
caption 1 : tiket masok ke Recreational Park REDTMA, Ayer Keroh , Melaka
caption 2 : Azna tengah ber'canoeing'..hihi
caption 3 : Ika and juju sedang mengayuh Paddle Boat!
caption 4 : gamba candit Cheq Ena and Nik.

* tekan nama dorang kalo nak kenal, hehe..

nampak tak yang aku bulat-bulat tuu? tu aku laa dalam Water Ball..
sumpah cool gila weh, benda ni.. korang kena cuba!!


suasana dalam Water Ball
okayy, ni aktiviti yang disediakan oleh REDTMA
in cruise.

sebenarnya aku tak pakai pon jaket keselamatan tuu.. saja action lebih.. hoho

acara wajib, bergambar sampai lebam!
masa ni cruise kitorang samapi ke area Taman Mini Malaysia tuu..
okie dokie.. done for day 2!
weh, korang nampak tak girl yang pakai shawl leopard tuu? beliau roomate aku! 
tekan nama dia kalo nak berkenalan,hihi..
well, disebabkan gambar terlalu banyak aku pon gabung-gabungkan..
senang je kann, tak la berat belog aku..
sorry lah kalo gamba yang tak lawa tuu..
guna kamera henpon ja..
tak mampu lagi nak beli nikon j1 ke, canon 1100d macam korang, isk-isk..

okay, sebagai penutup entry aku mempersembahkan gamba yang paling aku suka selama 2hari tuu..
TQ all,
LIKE and SHARE seperti selalu..
Happy Holidays!
Bye!
Truly Written By,
Nunu 2012
I LOVE THIS PHOTO!