Saturday, January 28, 2012

Perfect Getaway #2 / ZN

Assalamualaikum w.b.t
whatcha doin' buddies?
dah dinnner ke belom?
here bring together with my new entitled Perfect Getaway #2!
and powered by lovely super duper song by  Yuna iaitu Terukir Dari Bintang!
*again, promo and promo..
what a magical, lyrical, and beautiful song..
terbuai-buai rasenye bila aku bace belog sambil dengar yunalis ni nyanyi..
well,
Proceed please!Photobucket



posing gedix 1 *in BFJ car, wif GelFren! hihi

bukti 1 *tag yg berharga rm20 per person. for nation okayy :)

here Zoo Negara, Malaysia!!

posing gedix 2 *pabila muka eksaited jumpa ikan besau..hihi

the two version of us, cer teka haiwan apekah ini??

gamba1 : anak rusa
gamba 2 : flaminggo
gamba 3 : badak sumbu
ngee

posing gedix 4 *pabila muka eksaited kami jumpa unta yg besa gila!

omey an yg tengah tu..hihi

cube teka haiwan ape yg aku bulat2kan tuu,,

aku macam  takot2 nak sentuh kepala pony tu..huu

the person who own this blog ,hehe

like and share sekali ye!
yang benar-benar,
nunu <3





Perfect Getaway #1 /GH

Assalamualaikum wbt..
dah habis cuti CNY belom?
wa cuti 5 hari je, universiti n kolej yang lain suma cuti seminggu! kecuali kolej aku ja 5 hari..
ta aci butoi! huh..Photobucket
takpa-takpa.. sempena cuti raya cina yang lepas aku turon KL, lepak rumah acu aku..
banyak jugak aktiviti yang aku buat semata-mata nak penohkan masa lapang dari terbuang begitu sahaja.
*ishh! nunu proceed tolongg.. jangan merapu lagi..


ehem!
alang-alang menyeluk perkasam, biar sampai ke pangkal lengan! hihi..
aku meet buah hati dekat sana..weehuu
well, macam biasa..
i love photog!
presenting dear photogs to tell the storyy!
Proceed!milkysmile



bukti 1 *tiket naek kabel car..

bukti 2 *main outdoor je


posing maut 1 *bajet model dolu sebelom jejak kai naek kabel car,uhh..

beautiful scenery :)

dinasour land *bukti kat genting time ni yang kabus sangat la tebal-tebal-tebal gile.. umpama dok kat oversea suda..huu

posing maut 2 *bajet sunggoh budak ni,haha!

in dinasour land :D

posing maut 3 *the two version of us, tgah wat muka 'eksaited' pabila jumpa T-Rex! haha

beratur panjang gila-gila-gila-gila-gila sebab nak naek roller coaster. isk =..=
last-last dapat naek time senja.huh
in chocho wonderland,weehuu..

posing maut 4 *poyo gile dekat sini, sek bek security depa xmara..hiho

well, im at London! haha


MBHAHAHA..
what the nice right?
aku suggest kat korang jangan la pergi Genting Highland time hari perayaan,..
sumpah korang takkan sempat naek suma mainan kat sana!
sek bek aku sempat grab mainan yang best2 taw..
tapi tak puas sangat sebab ramai sangat-sangat-sangat orang..
tak pasal-pasal korang kena rebot ngan warga asing je,,huh

okay,
like and share too..
click LIKE  here for more info..TQVMmilkysmile

Sunday, January 15, 2012

Empty Note #5 / i fell in love with 6th sense!!

Assalamualaikum..
well, hello people..
eh korang wat pe ni?
ke still sibok nak outing lagi ni?
biasala, weekend,
bosan kan asyik belajar je..hihi
well, aku pon bosan jugak.. update belog jala..Photobucket
oh, abaikan je.. hihi.
now, listen girls..!!
i wanna share something gorgeous, beautiful and wallahh thing!
i love sharing!
sharing is caring..
ok, stop it..
let's proceed!
by the way, aku nak share korang satu butik ni!
well, fenomena korean kan berleluasa sekarang,,
tetapi kebanyakan semuanya too common kan kan kan?
ergh, bosann aku..
well, aku mempersembahkan 6th sense boutique!
and korang leh view, usha-usha kat belog dorang dekat sini http://www.6thsensebydt.com/
kat belog die lagi banyak stuff..
cer tekan jep link yg aku highlight tuu.
haa.. amacam?
cantik dak?
what makes this different is,
baju, dress, jegging, palazzo here memang made in korean ,
and the design soo vintage and retro!
wow, aku suka style macam tu..
macam idol aku nii..
she's nurul.. i love her palazzo pants!
i love her Kimono cardigan too!!
oh, soo gorgeous kan die?
cantik sangat-sangat an?..
okay, cakap banyak pon xsyok jugak..
aku share kat korang sikit gamba dari boutique nihh..










well,
so ape pendapat you all girls?
make a choice here..!
and yang paling penting boutique ni sangat murah!
and free shipping for 3 pieces and above!
wah wah, promote..wuuhuuPhotobucket



ok,
like and share sekali okayy?
TQ!!





Saturday, January 14, 2012

A simple lovely wishes for my Bee :)


    I wish you a day
full of fantasy
full of hopes
full of happiness
full of colors
and wish you a life
like a cozy path
like a rainbow of seven colours
i wish your future like a star
Shining and Twinkling
I wish you all the best for very healthy and wealthy life!
Happy Bornday To You Sayang
Teuku Irfan Affandy b Teuku Yovie
Tomorrow its your bornday!
and i get this chance
to be the First among the First!! hihi
and to show you my heart
i want to be your angel, who live inside
not your shadow
but as the shadow remains
outside the body..
I Love You Moree Bee!!
muaxxh!

ngeeeeeee :D











Saturday, January 7, 2012

Entry Bergambar(s) / Sentapan Hari Sabtu :D

Assalmualaikum..
Happy Saturday!
wehuu..
lama tak update an an an?
ahaha, wa kat JB la...
Semester 4 aku kali ni! hihi
korang nak tahu?
kolej aku kali ni baru ada intake Male Nurse sebanyak 96 org dari 100 orang!
walaweyh.. cayalah.. salu intake Male Nurse kat KSKB Sungai Buloh..
okay, good luck la adek-adek.. akak senior dah tak sabar nak buli korang! wahahaPhotobucket
*oke, joke.. ngehngeh


eh korang-korang..
aku sebenarnya suka ngan Entry Bergambar..!
sebab ape?
sebab aku tak payah pot-pet pajang-panjang..
by the way, cuti semester lepas banyakk jugak gamba yang aku tak uploadkan dekat belog..
oleh itu,
aku ade la beberapa keping cekedis ni untuk tatapan minggu ni..ewahh
cis! tak nakk tengok pon takpe..
aku tak paksa..
aku taw gamba kitorang ni agak menggedix ke ape suma..
tapi ada aku kesah?
aku just nak share tempat yang aku pergi ni..
so that korang leh datang sini and tangkap gamba juta-juta lemon macam aku..
ok, to much talking...!
Let's Proceed yaw! 


muka gedik 1

Angin deras yang menghembus-hembus pipi lembutku..uhuu
syiok gitu..
i love this caption.. thx sayang <3
i love this caption too <3
yeah! i'm at Pulau Bunting, Yan, Kedah!!
nampak dak jembatan Pulau Bunting nuu ..hee


muka gedix 2

okayy..
that's all for todayy..
LIKE and SHARE sekali!!


*p/s :thank you pada rumate and bff kerana meminjamkan laptop serbaguna korang nih.. kalau dak aku tak bole dah update belog kesayangan nih.huu
sek baek henpon anroid aku ade wifi hotspott, leh on9 gune laptop..hihi