Saturday, December 17, 2011

TOP 11 places in Penang! / mesti pergi!

Assalamualaikum wbt..
ya Allah, lame rase aku xmenulis, asyik update pasal gamba je.. isk isk
banyak gila kenduri bulan ni..
sampai tak termakan la..
tak pi mak aku marah lak, siap tak masak lagi kalo kenduri ada kat umah aku nih.. uhh
neway malas nak ckp pasal kenduri,
tiba-tiba dapat idea nak share pasal top 11 places in Penang..!
wah-wah macam tourism dah aku,hehe..
kenapa penang? bukan kedah ? haha, sekati lerr.. jeles lettuw..Photobucket
*uh, ayat sengal yg xleh belah.!
sebab, bagi pendapat aku la penang banyak sangat tempat menarik!
aku pon tak habis ronda penang lagi dengan buah hati hampa taww.. ngee
oke2, aku publish gambaq kat hampa pastu aku cerita la sikit-sikit noh..
here Presenting!


1. Bukit Bendera
hat ni yang lama..

the latest! yaw

tempat2 yg ada kat ats BB NI
*model ni pon xtahu nak pegi mane :B

PRICE TAG! 50% bagi yg membawa kad pelajar spt KAMI,
so jgn lupakan kad matrix anda, ia sgt penting! huahua


2. Batu Ferringhi

hampa p sini, bule la men benda ni..kiki
nak nek kuda pon bule.. :D

3. Taman Rama-Rama
tmn ni ak gn buah hati penah p dah, besh!

mahai la jugak.. taman ni ttop kol5 taw!


4. Fort Cornwallis
beautiful landskap * aku dah dtg sini gn bua ati jgak, gmb? mls nk uplod.hiho

the entrance



sumpah cantik kat sini, nak masok pon kena byq rm2 ja.hihi


5.  Padang Kota



passembor sini sgt kaw! pastikan byk spare duet sb mahal sikit..hihi


6. Ferry Ride!

scenery dalam ferry, *kete bua ati pengarang limpa. :D

gambaq sapa la aku amek ni, pinjam sat na.uhh

7. Botanical Garden Penang!
beautiful landskap * aku dah dtg sini gn bua ati jgak, gmb? mls nk uplod.hiho

the entrance

bule nek keta api ni kalo mls nk jalan, sb taman ni luass..
masok sini free je!


8.Teluk Bahang Dam
scenery nak turun dari empangan ni.. so beutiful ciptaan Allah ni kan?
scenery dkt atas, korg nampak x hjung sebelah knn tu ada jmbatan..
bule masok kat pathway situ,.
*sumpah cantik snip snap kat sini.


9. Spice Garden Penang
hat ni aku xpenah p lagi..  *bua ati jomm? hoho



sapa2 pecinta nature macam aku mai la sini :)


10. War Museum
the entrance, hat ni pon aku xpenah p lagi..wuwuu

mcm cool je :D


looks creepy,wuu

11. Pantai Bersih
fyi,sapa2 yg tataw Pantai Bersih  ni kat mana, tempat ni bkn kat pulau yg pulau pinag ni taw,
pantai ni kat seberang





okay,
dah puas?
so kepada pencinta alam dan historical mcm aku ni,
yang ni la tempat yg paling best yg aku suggest dkt korang.
11 tempat aku bagi kat korang nih aw.
so Visit Malaysia!
like and share sekali kawan kawan Photobucket

*p/s : setengah daripada gamba ni ikhsan daripada encik google dan sendirian berhad.tQ :)
*p/ss : kalo anda bloggers sila like fanpage nunu okey, lebiu all!



3 00 budak kena kiss:

DoRa Priscilla said...

thanks for the recommendations dear! :D

cik nunu said...

NO BIGGIE SWEETIE, I LOVE SHARING :))

Saiful said...

Klu nak lagi best, singgah la Pesta penang.