Friday, December 30, 2011

Entry Bergambar(s) / Meet My Kezen From Acheh,Indonesia

assalamualaikumm
haishh, sibok gila aku minggu ni..
tak sempat nak update belog korang tawu..
aku banyak buat entry bergambar je skrang nih..
senang cket..
uhh..
actually, isnin hari tu ade kenduri sebelah bapak sedara aku, belah ayah..
well, Sultan Kedah datang! wuhuu
Agong kita untuk kali ni..hee
bapak sedara aku tu loaded, sebab tu dia mampu..haha
tak caye? nanti aku tunjok gamba..
sebab tu la kezen aku dari acheh suma datang sini..tapi tak suma la,,hee
eksaited jumpa dorang, dah la cantik gillew..hihi
well, korang nak tahu dakkk??
mama aku soh ajak buah hati ak, hoho
soo, leh la kenal-kenal ngan family side ayah aku ni..
so ape lagi.. berbunga-bunga hati nii..hihi

okayy,
stop bubling..
Let's Proceed !milkysmile
bukti 1

oke, Hijjaz pon datang arituu

my kezen Kak Vivian

around my kezen

big family

saya tgh dating kat sana dengan buah hati,hihi

here, our gedixx pose !!
okay..
bengang aku aku nak upload gamba kat blog,
asyik error ja keja.. huh


p/s : esok 31hb aku akan gerak ke jb, disebabkan tiada lappy so masalah gila lah aku nak update belog pasny.. uwaa, sedih gilaa.Photobucket


Wednesday, December 28, 2011

wordless wednesday #11 / NIKON 1J1 PINK!! AUCH!






grr,
aku da jatoh hati ngan NIKON 1 pink nih!!
naaknakkk!!!




wordless wednesday #10 / yogo goyo = frutti-frutti? A.K.A tutti frutty?







ikhsan : google


Sunday, December 25, 2011

Entry Bergambar(s) / happy saturday!

assalamualaikum wbt..
hello earthlings?
sihat sihat je an?
and i wish happy ho ho holidayss!milkysmile
aku paling suka entry bergambar ni..
xperlu cakap banyak-banyak..
share je gamba and korang akan tahu ape aku buat..
cakap je bosan kan..
kalau ade gambar tak la boring jek ann..
okay bloggie,
saturday semalam aku and kezen-kezen aku pegi jenjalan..
they all came from acheh!
walawyehh, takkan korang tak tawu..
mustahil la an?
sebab musabab aku nak upload gamba ni sebab aku
eksaited ade kezen cun, gojess and hotsetapp cam dorang.
haish, jangan sentap suda..hihi
aku pon terpegun jugak la an dengan style dorg..
kan aku cakap dolu, sekarang an back to tudung bawal,
aku tengok kezen aku belit cam Dian Pelangi
*tak kenal? klik sini..
bukan DianSastrowardoyo yg ada apa dgn cinta tuh..wahaha

okay, shadapp
cakap banyak aku nih..
Let's Proceed yaw..

Bonda's FAMILY :D
bersama ADEL *kezen

bonda*in yr left
my mom *in yr right
presenting our GEDIX pose!
*both are my cousin.
MY SUPER-DUPER BOBOBOI!

OK, ak sja perbesaq gambaq ni.. saja la nk tunjok kat hampa  yang aku ada kat blakang jambatan pulau pinang!
haha, hampa ada ka? tak ada kann..kiki
*agak kabur sedikit,uhh -..-'
gambaq perasan elok,uh +..+



okay..
takmau cakap banyak!
kalau sukaa like and share sekali okay..
like FANPAGE kite jgakk..milkysmile


Saturday, December 24, 2011

Entry Bergambar(s) / a Day with MY mr.Kirby

Assalamualaikum wbt
dah 3hari aku ta update belog..!
sebab buzy sangat.. sory ye semuaa..
thanks kepada yg follow nunu, BW nunu, klik churpie nunu..
no worries i click yours, and follow u all back okayyy..Photobucket
haa, actcelli...
entry kali ni nunu just nak share gambar je..
oh yeah, nunu suka bergambar, pantang nampak kamera.. *oh goshh
tapii, xde sape nak take nunu jadi talent..
uh, anybody? photog out there.. uwaa, *macam demand betoi!
okay,
sape2 nak tengok tu tengok la,
maaf la kalo gamba ni terover tergedix nak terbuat korang muntah ke ape kan..
sebab itu mmg cara kami, gila sewel cket,hihi
jgn lupa like fanpage nunu and share ye..
kalo tak nak suda, tak paksa..Photobucket

cube teka kat mana??

korang ade gamba tepi jalan ala hollywood ni? xadakan...hihi

dekat PB :D

cari carii...
 
guess how much this jacket after we all tawar menawar ?? jeng3..$$

korg nak tawu, brg mr.kirby sya yg pling byk!!

beautiful caption by me, weehee :D
MUKA AKU YG TAK LEH BLAH.. WEKKS


sbenanye aku ta ety snap tnp tgok kamera tp ak try jgak walau xmjadi..wahaha

the gedix nak mampos of us! :'D

THE PERASAN OF US..HIHI



aapp..
da habiss dahh..
share and like fanpage nunu okay..
shayangg korang suma..
baiiimilkysmile

Wednesday, December 21, 2011

wordless wednesday #9 / Blog Tutorial HERE!





NURHAFIZAH

LYSSA SECRET

SI BUDAK KURUS
FIZGRAPHIC



P/s: ckp wordless,err -..-'



wordless wednesday #8






jum! sapa pg sini esok jumpa aku kat sana! weehee :D



Tuesday, December 20, 2011

You CLICK mine, I CLICK yours :)

Assalamualaikum wbt
dah lunch??
hari ni nunu nak buat entry pasal churpie..
nak mintak tolong sangat-sangat ni wahai korang semua..terutama sekali para bloggers! milkysmile
tolongla klik churpie nunu okay? klik satu pon jadi laa...
xtawu nak click mana? tuuu ada kat bawah header nunu tuu..
bukan ape, semester depan tak lame lagi..
dah pasti masing-masing nak gunakan duet kan,
so why not kita jadikan hasil churpie ni sebagai wang yang nak digunakan nanti betol tak?
betoll nunu tak tipo, churpie ni byk faedah nya..
just a click we can earn money,,
by then contohnye, per clicking RM0.20, cuba korang bayangkan kalo 100 org klik?
dah banyak kan?
so ape lagi,
click kat gamba burung biru churpie yang comel ini untuk sign up!



korang da klik belom?
hehe, klik taw, sungguh tak rugii..
and nunu nak pesan bila korang da klik jangan lupa inform nunu kat shoutbox okay?
i will click yours, no worry..
andd satu lagi, jangan menipu okay?
klik betol-betol, jangan tak klik pastu beritahu nunu suroh klik churpie dia.. berdosa taw!
bukan apa, haram kan kalo kita makan duit yg kita tipo tu?
so, click betol-betol..
bukan nye susah pon, just klik je..hehe
insyAllah dengan cara yg halal, churpie masing-masing akan meningkat.. Photobucket


okaylah, share banyak-banyak and like sampai lebam okay?
kalo suka belog nunu klik kat FanPage belah kanan korang ni, TQ :)




Saturday, December 17, 2011

TOP 11 places in Penang! / mesti pergi!

Assalamualaikum wbt..
ya Allah, lame rase aku xmenulis, asyik update pasal gamba je.. isk isk
banyak gila kenduri bulan ni..
sampai tak termakan la..
tak pi mak aku marah lak, siap tak masak lagi kalo kenduri ada kat umah aku nih.. uhh
neway malas nak ckp pasal kenduri,
tiba-tiba dapat idea nak share pasal top 11 places in Penang..!
wah-wah macam tourism dah aku,hehe..
kenapa penang? bukan kedah ? haha, sekati lerr.. jeles lettuw..Photobucket
*uh, ayat sengal yg xleh belah.!
sebab, bagi pendapat aku la penang banyak sangat tempat menarik!
aku pon tak habis ronda penang lagi dengan buah hati hampa taww.. ngee
oke2, aku publish gambaq kat hampa pastu aku cerita la sikit-sikit noh..
here Presenting!


1. Bukit Bendera
hat ni yang lama..

the latest! yaw

tempat2 yg ada kat ats BB NI
*model ni pon xtahu nak pegi mane :B

PRICE TAG! 50% bagi yg membawa kad pelajar spt KAMI,
so jgn lupakan kad matrix anda, ia sgt penting! huahua


2. Batu Ferringhi

hampa p sini, bule la men benda ni..kiki
nak nek kuda pon bule.. :D

3. Taman Rama-Rama
tmn ni ak gn buah hati penah p dah, besh!

mahai la jugak.. taman ni ttop kol5 taw!


4. Fort Cornwallis
beautiful landskap * aku dah dtg sini gn bua ati jgak, gmb? mls nk uplod.hiho

the entrance



sumpah cantik kat sini, nak masok pon kena byq rm2 ja.hihi


5.  Padang Kota



passembor sini sgt kaw! pastikan byk spare duet sb mahal sikit..hihi


6. Ferry Ride!

scenery dalam ferry, *kete bua ati pengarang limpa. :D

gambaq sapa la aku amek ni, pinjam sat na.uhh

7. Botanical Garden Penang!
beautiful landskap * aku dah dtg sini gn bua ati jgak, gmb? mls nk uplod.hiho

the entrance

bule nek keta api ni kalo mls nk jalan, sb taman ni luass..
masok sini free je!


8.Teluk Bahang Dam
scenery nak turun dari empangan ni.. so beutiful ciptaan Allah ni kan?
scenery dkt atas, korg nampak x hjung sebelah knn tu ada jmbatan..
bule masok kat pathway situ,.
*sumpah cantik snip snap kat sini.


9. Spice Garden Penang
hat ni aku xpenah p lagi..  *bua ati jomm? hoho



sapa2 pecinta nature macam aku mai la sini :)


10. War Museum
the entrance, hat ni pon aku xpenah p lagi..wuwuu

mcm cool je :D


looks creepy,wuu

11. Pantai Bersih
fyi,sapa2 yg tataw Pantai Bersih  ni kat mana, tempat ni bkn kat pulau yg pulau pinag ni taw,
pantai ni kat seberang





okay,
dah puas?
so kepada pencinta alam dan historical mcm aku ni,
yang ni la tempat yg paling best yg aku suggest dkt korang.
11 tempat aku bagi kat korang nih aw.
so Visit Malaysia!
like and share sekali kawan kawan Photobucket

*p/s : setengah daripada gamba ni ikhsan daripada encik google dan sendirian berhad.tQ :)
*p/ss : kalo anda bloggers sila like fanpage nunu okey, lebiu all!