Thursday, August 11, 2011

9 perkara wajib yang ditunggu-tunggu sebelum menjelang raya!





Selamat Hari Raya! ooh, lagi 2minggu ek? baru nak eksaited lebih! adeh
rase macam nak hentak-hentak kaki sambil mengoyak-ngoyak kalendar biar cepat sikit raya..Photobucket
adalah dimaklumkan berikutan adalah 9 perkara wajib yang ditunggu-tunggu sebelom ketibaan raya!
hahaha, *posa xsampai 2minggu lagi dah update post ni.. huh




1. shopping time!
ini la masa yang ditunggu-tunggu oleh kaum hawa seperti nunu.. bahaha
semestinya memborong, membeli- belah untuk persiapan hari raya adalah
lumrah bagi kaum sejagat..
untuk ketibaan raya ni, suma benda nak hentam baru..
baju raya baru mestilah priority utama, kalau kaum adam tak kesah sangat la kan,
baju tahon lepas pon tak pe.. haha

must buy this year!




2. pelita
pastikan pelita kat rumah korang dipasang 2 minggu sebelom hari raya!

cantik an


3. 'cekedis' raya
uwaa.. 'cekedis' raya atau biskut raya adalah benda wajib ada semasa hari raya.
tak kesah lah korang borong kat 'up town' ka, buat sendiri ka yang penting enak serta ranggup dimakan! hahaha..
 p/s : mazolla adalah favorite nunu, adalah dialu-alukan kepada sesiapa yang ingin me'sponser' kuih tersebut kepada nunu.. tima kasih daun keladi.

febret laki masa depan nunu

febret nunu



4. sENTApan 1st day raya
menu wajib dekat rumah adalah LONTONG !

menu wajib! silalah datang! *lontong johor



5. bunga api
nak lebih happening korang tunggu la time malam raya! hahaha


aapp.. babap kang! aty2 bila main.. over age digalakkan


6. duit raya
duit raya! hikhik.. cukup sempurnalah senyuman nunu pabila dapat duit raya tepat di hari raya..
gembira tak terkata! lagi-lagi bila duit tu berAngka besar..


$$






7. takbir raya

tak sabar dah nak tunggu takbir raya nih! bila oh bilaa.. cepatlaa...!


9. lagu raya
yang tak dapat balik raya tu, layan la lagu-lagu raya ni, bukan nak suroh ampa teriak,
setidak-tidaknya mengubat rindu nak beraya di kampung.


men copy ja dari google.. haha




sekian Terima Kasih.. ^^
kawan-kawan like & share sekali taw!




p/s: nunu ada masok kontes ni..
kawan-kawan tolong like nunu kat sini ye.tolong taw kawan-kawan.. tima kasih ^^
. step 1 & step 2


0 00 budak kena kiss: