Sunday, August 28, 2011

Salam Lebaran SEMUA!!




uwahh.. nampak nye lagi 2hari lagi kita berpuasa..
lusa dah nak raya.. yeeppie!milkysmile
esok ni insyAllah keluar bershopping dengan Mr. Kirby
tak sabarnye, dah 2bulan ta jumpa..
nak shopping banyak - banyak! hoho
nak carikan budak kechik tu baju melayu lagi! hehe
*jangan mara awak!
ehem..!
haa, baju tahon ni warna ape?
theme nunu tahon ni yellow..
nanti kalo sempat nunu upload gamba ye..
oke laa, kat bawah ni untok sume ye..



lalalalala ~~






Thursday, August 18, 2011

Empty Note #2 | tersirat dan tersuratnya CINTA



assalamualaikum wbt..
haih..
malam ni tataw nape bebuka xbape kenyang lak sebenarnye.. adeh
ikan bakar bersama sayor bayam ja tadi ni.. huhu
lauk lansung tak menarik perhatian dekat kafe.. huh
tak pelaa,, malam ni.
nunu tergerak hati nak cita pasal perbezaan cinta ni..
ada 5..
wajib kena tahu! & wajib kena bace!!Photobucket





1. CINTA BUTA

ni cinta kita, cinta kita sesama manusia. suma nampakk elok belaka kemain.
dosa pon dah nampak macam pahala.. haih..
nampak ja muka si dia je sampai dah tak ingat tuhan.
sudahnye hati jadi buta tak nampak hakikat duniawi ni.




2. CINTA DUNIA
ni pon cinta kita, kita suma memang dok gila kat dunia..milkysmile
bila suma dah gila dunia maka sape yang tak gila dunia ditudoh gila! haha
cth : siapa nak tolak anugerah, gila! sape tolak kuasa, gila!..
orang gila ja tak jatuh hukum wajib solat.. huhu







3. CINTA NAFSU

ni pon kita jugak tapi masing-masing malu nak ngaku..
nabi pon suroh kita lawan nafsu, perangi nafsu tapi kita ni dok wat derkk ja..
cth : makan ikot nafsu, kerja ikot nafsu, apa benda dalam hidop ni kita tak buatt dengan nafsu?? cer cita..Photobucket  <---- jangan jadi macam dia ni.. huh!





4.CINTA SUCI

patotnya, orang islam sumanya pencinta suci..
cintakan kesucian, cintakan keamanan, cintakan sekalian alam,,
sebab tuhan yang menjadikan sumanya..
takdenye benci-membenci, takde hasad dengki, takde iri hati,
takdenye nak touching-touching sebab hati ni dipenuhi nikmat cinta
pada Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. ngeePhotobucket





5.CINTA HAKIKI

ni bukan kita ye..
ni cinta pada tuhan kita..
kita sebagai manusia tak mampu menyintai apa je sehebat cinta Dia..
kalo tak kerana cinta Dia kita tak hidup sampai sekarang ni,
tak diberi rezeki, nikmat segala, rahmat.. tak diberi rasa cinta..
kita ni hari-hari buat dosa, hari-hari lupakan Dia an kawan-kawan?
kita khianati Dia,malah hina Dia.. nauzubillah..
Dia tetap perintahkan matahari untuk menyinari bumi kita,
hujan menyirami bumi kita,
angin menhembus membelai tubuh kita.
tu pon kita tanak akui cinta Dia..Photobucket
renung-renung kan...





okay la kawan-kawan..
banyak sangat bebel malam ni..
ape2 pon kita kena muhasabah diri kita tiap-tiap masa,
sebab kita ni sentiasa melakukan kesilapan,
cuma kesalahan yang kita buat tu tuhan tak tunjuk sekarang..
lambat-laun terbongkar juga..
even nunu pon..
nobody's perfect..
okay la.. * adeh.. emo lak..
selamat malam !!




p/s : esok 19/8/2011 nunu pegi lapor diri dekat HSA!! ward gynae (sakit puan).. hoho








Sunday, August 14, 2011

kuih raya yang mesti aku buat !!



assalamualaikum..
dah masok 2 minggu kita menyambut ramadhan yang mulia ni..
baju raya buat ke beli nih?
kalo nak buat alamat tak sempat la kan..
nunu pon tempah bulan 6 aritu..
pastu nak beli lagi untuk raya ke-2..haih.. melaram! Photobucket
aaapp..!
korang dah buat kuih raya belom?
dah pikir biskut ape nak buat? hoho
merancang adalah lebih baik daripada melakukannya..
nunu dah pikir dah..
mengikut perkiraan melalui kalendar henpon nunu lagi 11hari lagi mau pulang!! hoho
habih je 'divided' (office hour) dekat ward, amek bag teros pergi larkin! haha
okay-okay..
nunu rasa kan.. kat bawah ni adalah kuih-kuih yang nunu akan buat..
xpon 'dibuat bersama'.. hoho



1..
almond 'merbok'


2...
kornflakes madu .. win-wink '0'

3...
semperit ranggup lagi enak sehingga menjilat siku..^^








p/s: awak biskut nestum macam ni ke awak maksudkan?? nampak sedap.. nanti saya try buat..
hoho
Photobucket




tamat untuk malam ni...
thanks kawan-kawan
like & share sekali.. ^^


Thursday, August 11, 2011

9 perkara wajib yang ditunggu-tunggu sebelum menjelang raya!





Selamat Hari Raya! ooh, lagi 2minggu ek? baru nak eksaited lebih! adeh
rase macam nak hentak-hentak kaki sambil mengoyak-ngoyak kalendar biar cepat sikit raya..Photobucket
adalah dimaklumkan berikutan adalah 9 perkara wajib yang ditunggu-tunggu sebelom ketibaan raya!
hahaha, *posa xsampai 2minggu lagi dah update post ni.. huh




1. shopping time!
ini la masa yang ditunggu-tunggu oleh kaum hawa seperti nunu.. bahaha
semestinya memborong, membeli- belah untuk persiapan hari raya adalah
lumrah bagi kaum sejagat..
untuk ketibaan raya ni, suma benda nak hentam baru..
baju raya baru mestilah priority utama, kalau kaum adam tak kesah sangat la kan,
baju tahon lepas pon tak pe.. haha

must buy this year!




2. pelita
pastikan pelita kat rumah korang dipasang 2 minggu sebelom hari raya!

cantik an


3. 'cekedis' raya
uwaa.. 'cekedis' raya atau biskut raya adalah benda wajib ada semasa hari raya.
tak kesah lah korang borong kat 'up town' ka, buat sendiri ka yang penting enak serta ranggup dimakan! hahaha..
 p/s : mazolla adalah favorite nunu, adalah dialu-alukan kepada sesiapa yang ingin me'sponser' kuih tersebut kepada nunu.. tima kasih daun keladi.

febret laki masa depan nunu

febret nunu



4. sENTApan 1st day raya
menu wajib dekat rumah adalah LONTONG !

menu wajib! silalah datang! *lontong johor



5. bunga api
nak lebih happening korang tunggu la time malam raya! hahaha


aapp.. babap kang! aty2 bila main.. over age digalakkan


6. duit raya
duit raya! hikhik.. cukup sempurnalah senyuman nunu pabila dapat duit raya tepat di hari raya..
gembira tak terkata! lagi-lagi bila duit tu berAngka besar..


$$






7. takbir raya

tak sabar dah nak tunggu takbir raya nih! bila oh bilaa.. cepatlaa...!


9. lagu raya
yang tak dapat balik raya tu, layan la lagu-lagu raya ni, bukan nak suroh ampa teriak,
setidak-tidaknya mengubat rindu nak beraya di kampung.


men copy ja dari google.. haha




sekian Terima Kasih.. ^^
kawan-kawan like & share sekali taw!




p/s: nunu ada masok kontes ni..
kawan-kawan tolong like nunu kat sini ye.tolong taw kawan-kawan.. tima kasih ^^
. step 1 & step 2


Wednesday, August 10, 2011

wordless wednesday #3 | penyedap rasa bulan ramadhan






ABC




air tebu


cendol


jus tembikai laici


jus carrot susu berais


bandung soda



lai chi kang


laici ais


soya cincau ais




tamat wordless wednesday #3







Tuesday, August 9, 2011

Movie Review #5 - Tolong Awek Aku Pontianak





assalamualaikum bloggers..
malam ni nunu just nak review movie yang nunu telah tonton sebulan yang lepas.. adeh =..='
tapi saje nak review jugak..
nak jugak! nak jugak! *gedik betol!
okay..
ini lah hasil dari pencarian nunu di google..


mempersembahkan..!!



poster..




lawak 1



nan sazzy falak.. awaw.. *baby twin die comel sangat..!


bukti 1..


bukti 2..







haa.. da tengok kan..
hehe..
best aww cita ni.. rating nunu kasi 4 out of 5..
genre komedi.. pelakon suma best2..
tengok hero dah leer,
sekali hentam hero dalam series JUVANA tuu.. uwaa
maw tak best cerita ni..hahaha
kitorang tengok dekat JJ,Tebrau..
tiket bapak mahal, 1 rm14..!
tapi sangat berbaloi.. sit selesa and 'wide big screen' !
apa kata korang try tengok kat situ.. 
*yg dok jawoh2 tu xpaya la..sesape yang tinggal area JB digalakkan sama sekali..hehe
okay2.. too much talking..
last but not least..
sokonglah cerita tempatan! yeah *over lak..
like & share sekali aww!
thanx sudi bace..
gud nite!




Monday, August 8, 2011

empty note #1





assalamualaikum dan selamat malam..
malam ni terasa macam nak menulis je.. hoho Photobucket
camner puasa hari ni?
ade sape-sape mula nak ponteng dah ke? haa.. babap kang..
dah seminggu dah kita menyambut ramadhan ni.. macam-macam dugaan dan cabaran..
dengan kelasnye sampai ke petang.. dengan klinikal nye tak lame lagi..
denganye assignment melambak menimbun..huh
dugaan oh dugaan...
bila ja pegi bazar suma makanan nak hentam.. haih..
ayam percik, ayam golek, kerang bakar.. aaaa
dugaan duniawi..
lagi 2minggu nak balik kampung halaman yang indah lagi permai..
uwaa.. xsaba nye...
nak jumpa family.. jumpa bua ati..milkysmile
dalam kelas dok berangan ja,
macam-macam perancangan nak buat bila balik nanti..
haaa,, da merapu meraban da ni...


okay ,
da habeh da nota kosong untuk malam ni..
wahaha..



p/s:  nak tutorial yang menarik lagi tertarik untuk ceriakan  belog comel korang?? serta korang boleh belajar cara-cara nak menggunakan Adobe Phothoshop CS5.. sila KLIK SINI..




p/ss : rinduu bee angat-angat..!! ngee Photobucket





thanx sudi singgah..
like & share sekali!!





Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak 1428H





Photobucket   One night I heard a knock on my door;

Who can it be,I wasn’t quite sure.
I open the door and am filled with glee;
The visitor ahead is no stranger to me.
I welcome the guest with utmost delight;
For I know it has come to give me respite.
An air of happiness fills the space;
My home now seems, a better place!
Have you any clue who this visitor could be?
Yes!  its Ramadhan,the month of mercy.
The pious and righteous can’t await its arrival;
Others seem to greet it, with waves of denial.
For Allah(SWT) we fast from dawn to dusk;
For Him our breath is the fragrance of musk.
The muslims who pray and fast with zest;
Are aware of the rewards of this month manifest.
Throughout this month we weep and repent;
Now is the time to strongly lament.
And those who shun this sacred month;
on the Day of Reckoning will face the brunt.
In the last ten nights,hides the Night of Decree;
Allah(SWT) then awaits for his slaves to plea.
The angels descend with Gabriel(AS) in the lead;
To check on the steadfast and record every deed.
A feeling of grief now fills my heart;
As the month of Ramadhan will soon depart.
So lets make a start and worship Him alone;
Now that the worth of this month is known.
-By Asma Sadia-




happy eid mubarak to all muslimin & muslimat..
mempersembahkan ni 'bebird' nunu.. hohoo