Sunday, January 23, 2011

Family Are My First Thing.. ^_^

assalamualaikum bloggers! =)



dah lama nunu tak post something kan?
okay kali ni, my second entries, nunu nak borak pasal family nunu...
nunu ada empat orang adik beradik..
3 girls and 1 boy.. nunu yang first..
tak payah la nak cita pasal nunu lagi eh? korang kan da tawu..hehe~~
adik nunu yang kedua ni perempuan, nama dia syazaliyana, she was form 4 now, baru je habis PMR..
nunu paksa dia ambil aliran sains, hihie.. sebab bagi nunu aliran sains dapat menjamin masa hadapan, insyAllah.. alhamdulillah dapat.. nunu harap dia belajar sungguh-sungguh .. ok syaza?? hihie..
seterusnya, adik nunu yang ketiga perempuan..
nama dia nurul hana @ ayon.. hehe.. cumil kan?
and she was form 2.. next year PMR lah..
adik nunu yang ketiga ni rajin sangat,
pandai buat kerja rumah, mama salu cakap bia ayon la jadi kakak kat rumah ni..huhu..
bukan macam nunu ni, pemalas!!.. hihie..  okay..
and the fourth one is my lil' cutie mutie  brother,
mohd khoiril mursalin @ adek.. fuhh.. panjang kan? and unik!
ayah yang kasi nama tu,,
dulu masa nunu muda-muda, nunu ingat lagi ayah tanya nunu nak letak nama yang hujung tu
mursalin ke mustaqim.. nunu nak mursalin, and then the name create!hehe..
adek  nunu yang last ni nakal, hyper..
nunu ingat lagi, geram nunu aritu bukan kepalang,
bila dia koyak buku sekolah nunu aritu,
nunu cubet dia sampai 3 hari merajuk tak cakap dengan nunu...wuwu T_T..
tu la, cari pasal lagi... wuwu.. sorry adek..
okay.. sekarang nunu nak cita pasal ayah ngan mama...
ayah nunu berniaga.. berniaga runcit.. kecil- kecilan je..
untung tak seberapa dah sekarang ni sebab banyak taman baru bukak so,
bertambah- tambah la kedai baru.. nunu ada cadang jugak supaya ayah cari kerja lain,
tapi dia tak nak,, sebab dia sayang kedai dia tu..
tak tahu lah, macam mana lagi nunu nak nasihat ayah..
mama bagi cadangan pon tak nak dengar,,  hmm..
nunu sebenarnya dah tak sabar nak kerja ni,
lagi 2tahun 1/2 lagi nunu kena habis belajar ni, lepas ni insyAllah boleh jadik staff nurse! ngee~~
lepas baru la nunu dapat menampung family..
nunu nak sangat-sangat bagi macam-macam kat family,
tapi buat masa sekarang nunu tak mampu lagi,
so azam tahun baru ni nunu kena belajar sungguh-sungguh..
chaiyok!! touching pulak ni.. =(..
seterusnya, mama... mama nunu suri rumah sepanjang masa..
kadang-kadang tiap petang mama ganti ayah dekat kedai..
mama nunu muda lagi.. 42tahun..hehe..
mama pandai masak.. sejak-sejak nunu sambung belajar kat johor bahru ni,
nunu rindu masakan mama..
terutama sekali asam pedas + ikan kembung (panas-panas) yang mama buat..
huh, terliur...urm..
macam mana ni, raya cina nanti nunu tak balik kedah.. sebabbb...
em,, tak payah tahu laa.. masalah keluarga sikit.. hehe..
tak pe, nanti cuti mid sem ni nunu balik, nunu nak makn puas-puas.. hehe..
last but not least.....
nunu sayang family nunu, sayang sangat-sangat...
nunu salu berdoa supaya family nunu akan jadi sebuah family bahagia sampai bila-bila.. amien... =))
thanx MAMA, AYAH sebab jaga nunu sampai besa panjang ni..
nunu janj akan jadi anak yang baik...!! (azam tinggi) ^^
okay bloggers, nunu dah penat taip.. hehe..
kat bawah ni nunu ada letak sikit gamba-gamba family nunu..hehe ^^
love all~~

thanx all reading =)








muka gila-gila kami






3 00 budak kena kiss:

eNa sTillOvEs said...

cyg...chumellll.....huhuhu

miss nia said...

hee....like like like ! =)

cik nunu said...

weee~~ thx dear..