Monday, January 31, 2011

Let Us Mastering Our English..!!

PROMOTE!    PROMOTE!    PROMOTE!

ain tengah buat english grammar quick test.. hehe

express your self in english!

model centreforward.. hihi ^^







assalamualaikumm bloggers...




Haa.. nunu sengaja letak gamba tu kat atas .. buku yang nunu and bel
pegang tu buku time seminar english yang kitorang dapat..
Okay. yesterday nunu ada seminar untuk bahasa inggeris..
its just for 2days.. i had learned a lot of things from this course especially on how to speak in english
confidently and fluently...hehee.. for now, nunu tengah try..  upss! not try but i'll do!!hehe..
bak pepatah speaker nunu aritu.. '' there is no trying, there is only doing or not doing, ( don't say, i'll try to use English .. Say , i'll do it!! ) ''
haa.. korang paham kan?? so do! and talk in english right now babeh!hehe
okay.. The attending for this seminar is compalsary, so nunu terpaksa pergi la...
mula-mula sebab nak penuh kan kredit hour la konon-konon.. haha..
but for my suprising is, the seminar held was too awesome..!! ^^ yippie..
i love the way of speaker when he try to attract and interact with students..
there are so many activity held for the  2 days..
the most ever and awesome activity which is
debating activity between proposition and opposition..
the entitled were ' Which Is Important, Money or Love?? ' haha.. dengar title pon da gempak kan?
At proposition side they should support money is everything (nursing students)
while opposition side they should support their idea on love ( x-ray and physiotheraphy students)..haha..
when the debate were begin, the auditorium sounds like in a war..! the debaters bet on their own ideas...
for the ending there is no winner.. sebab masing-masing nak mempertahankan hak masing-masing lahh.. haha..
bagi nunu we need money in our life, and we need love also..
pendek kata saling memerlukan,,hehe.. tak gitu?
 


macam ni la dorang debate aritu, macam nak bergaduh.. haha







back to the stories... nunu kat sini nak cerita pasal course ni la...  best taw korang.. korang xpayah cari-cari dah.. sebabb nunu dah link kat sini  CENTREFORWARD...
So, korang bole tengok laa, fees dia macam mana kan- kan.. ??
walaupon agak mahal, tapi saaangat berbaloi... kalau nunu ada duit banyak nunu da attend courses ni... tapi memandangkan nunu xmampu wat masa sekarang nunu terpaksa mempraktikkan apa yang di ajar..
kredit to the speaker MOHD FAISAL HANAPIAH...














okay.. dah puas kan?? hehe..
its up to all whether to join this course or not..
tapi sumpah nunu cakap memang best and korang tak akan menyesal nanti..
okay.. bubye korang.. =)










Friday, January 28, 2011

LOVE IS PROMISE part1






To love is to share life together
to build special plans just for two
to work side by side
and then smile with pride
as one by one, dreams all come true.


To love is to help and encourage
with smiles and sincere words of praise
to take time to share
to listen and care
in tender, affectionate ways.


To love is to have someone special
one who you can always depend
to be there through the years

sharing laughter and tears
as a partner, a lover, a friend.



To love is to make special memories
of moments you love to recall
of all the good things
that sharing life brings
love is the greatest of all.


I've learned the full meaning
of sharing and caring
and having my dreams all come true;
I've learned the full meaning
of being in love
by being and loving with you.


- Kellie Spehn -











dedicated to my yayang  hencik panda merah....







macam ni la encik panda merah salu tolong nunu kalo nunu ada masalah.. hihi^^ 








encik panda merah sebenar nye xromentik pon, gamba ni je yang over..hehe




bang! bang! hahaa.. nunu tembak mcm ni kalo panda merah kedekut dengan nunu ^^






panda merah memang suka berebut dengan nunu.. huh!



t
a
p
i
.
.
.
.
.
  .  




akhirnya encik panda merah mengaku kalah akhirnya, and cik nunu sentiasa akan menang .. yaay!!







whatever it is.. love is promise that we need to cooperate each other involving feelings or else...
I could search my whole life through & through an never find another you...  ILU
                                                

Monday, January 24, 2011

I Wonder For Every 25th Of The Month... hihie $$

                                                                        





                                                                    =








assalamualaikum korang =)

tiba-tiba je nunu terasa nak post something nih,, hoho
cantik kan gamba yang nunu letak kat atas?
model tu dalam cerita 'confessions of a shopiholic'
seorang girl yang addict sangat dengan shooping..hahaa..
nunu tak macam tu ye...
haaa... esok berapa hari bulann...?? hehe..
esok 25 la.. nunu akan dapat elaun..!! yaay..! boleh shooping.. weee~~
shooping ke? memang tu lah perancangan nunu setiap kali masuk elaun..hoho
aaaa... tidak..! bulan ni bajet nunu merudum..
so nunu terpaksa la berangan-angan dulu..urm
minggu lepas geram nunu tengok kawan-kawan pergi shooping..
tambah-tambah bila roomate nunu pergi shooping aritu,
dia beli barang yang paling nunu suke!
Shawl!!
hahaa.. macam-macam nunu ni.. berangan panjang...
mama tahu habis la nanti... T-T
macam tu la perasaan sume orang apabila masuk nye elaun..wahaha..! (masih tidak sedar lagi nunu ye..)
shooping je fikir eh? bulan ni nunu tak boleh shooping sangat sebab macam-macam nunu kena bayar..
buku la, baju kolej lar.. macam-macam...
total up rm341.00!!.. separuh elaun nunu.. wuwu~~
sedih nyer! nak buat macam mane... dah bagi free pon besyukur lah..
haishh.. nunu oh nunu.. hihi..
okie kawan-kawan dah magrib nih..
yukk solat?? ngeh-ngeh..

thanx for reading =)..
babai..

Sunday, January 23, 2011

Family Are My First Thing.. ^_^

assalamualaikum bloggers! =)



dah lama nunu tak post something kan?
okay kali ni, my second entries, nunu nak borak pasal family nunu...
nunu ada empat orang adik beradik..
3 girls and 1 boy.. nunu yang first..
tak payah la nak cita pasal nunu lagi eh? korang kan da tawu..hehe~~
adik nunu yang kedua ni perempuan, nama dia syazaliyana, she was form 4 now, baru je habis PMR..
nunu paksa dia ambil aliran sains, hihie.. sebab bagi nunu aliran sains dapat menjamin masa hadapan, insyAllah.. alhamdulillah dapat.. nunu harap dia belajar sungguh-sungguh .. ok syaza?? hihie..
seterusnya, adik nunu yang ketiga perempuan..
nama dia nurul hana @ ayon.. hehe.. cumil kan?
and she was form 2.. next year PMR lah..
adik nunu yang ketiga ni rajin sangat,
pandai buat kerja rumah, mama salu cakap bia ayon la jadi kakak kat rumah ni..huhu..
bukan macam nunu ni, pemalas!!.. hihie..  okay..
and the fourth one is my lil' cutie mutie  brother,
mohd khoiril mursalin @ adek.. fuhh.. panjang kan? and unik!
ayah yang kasi nama tu,,
dulu masa nunu muda-muda, nunu ingat lagi ayah tanya nunu nak letak nama yang hujung tu
mursalin ke mustaqim.. nunu nak mursalin, and then the name create!hehe..
adek  nunu yang last ni nakal, hyper..
nunu ingat lagi, geram nunu aritu bukan kepalang,
bila dia koyak buku sekolah nunu aritu,
nunu cubet dia sampai 3 hari merajuk tak cakap dengan nunu...wuwu T_T..
tu la, cari pasal lagi... wuwu.. sorry adek..
okay.. sekarang nunu nak cita pasal ayah ngan mama...
ayah nunu berniaga.. berniaga runcit.. kecil- kecilan je..
untung tak seberapa dah sekarang ni sebab banyak taman baru bukak so,
bertambah- tambah la kedai baru.. nunu ada cadang jugak supaya ayah cari kerja lain,
tapi dia tak nak,, sebab dia sayang kedai dia tu..
tak tahu lah, macam mana lagi nunu nak nasihat ayah..
mama bagi cadangan pon tak nak dengar,,  hmm..
nunu sebenarnya dah tak sabar nak kerja ni,
lagi 2tahun 1/2 lagi nunu kena habis belajar ni, lepas ni insyAllah boleh jadik staff nurse! ngee~~
lepas baru la nunu dapat menampung family..
nunu nak sangat-sangat bagi macam-macam kat family,
tapi buat masa sekarang nunu tak mampu lagi,
so azam tahun baru ni nunu kena belajar sungguh-sungguh..
chaiyok!! touching pulak ni.. =(..
seterusnya, mama... mama nunu suri rumah sepanjang masa..
kadang-kadang tiap petang mama ganti ayah dekat kedai..
mama nunu muda lagi.. 42tahun..hehe..
mama pandai masak.. sejak-sejak nunu sambung belajar kat johor bahru ni,
nunu rindu masakan mama..
terutama sekali asam pedas + ikan kembung (panas-panas) yang mama buat..
huh, terliur...urm..
macam mana ni, raya cina nanti nunu tak balik kedah.. sebabbb...
em,, tak payah tahu laa.. masalah keluarga sikit.. hehe..
tak pe, nanti cuti mid sem ni nunu balik, nunu nak makn puas-puas.. hehe..
last but not least.....
nunu sayang family nunu, sayang sangat-sangat...
nunu salu berdoa supaya family nunu akan jadi sebuah family bahagia sampai bila-bila.. amien... =))
thanx MAMA, AYAH sebab jaga nunu sampai besa panjang ni..
nunu janj akan jadi anak yang baik...!! (azam tinggi) ^^
okay bloggers, nunu dah penat taip.. hehe..
kat bawah ni nunu ada letak sikit gamba-gamba family nunu..hehe ^^
love all~~

thanx all reading =)








muka gila-gila kami






Sunday, January 16, 2011

cik nunu? uhh..


assalamualaikum kawan-kawan.. ..

ngeh-ngeh.. skema lak.....
cik nunu? huu.. mesti tak kene kan title aku buat ni? huuh..
tapi xpe.. actually kawan-kawan this is my first in blogging.. thank to syst ain halim and cik ena single sebab die tolg ajar aku wat
benda alahan ni sikit-sikit.. ngee~~
first and foremost, aku nak kenal kn diri aku ni dekat hampa-hampa semua..
nama penuh aku ainul farha.. kawan-kawan panggil aku ainul... my family called me ain...
and korang wahai bloggers boleh la panggil aku cik nunu ea..
nape cik nunu? korang jangan tanye la yee, sb aku pon xtawu kenapa. .hihie..~~
maybe sesuai kot ngan diri aku ni yang agak manje-manje.. ngee~~  iye ke?? huhu...
okay la.. tanak gedix lama-lama takot kang ada orang mara,..
next, kalo korang nak tahu aku ni minat sgt ngan fashion ni..
i am a fashion addicted..! haha.. ayat tak boley blah! huu..... >,<
so, kalo korang nak share pendapat, ke tips ke pape ngan aku, aku ta kesah..
hehee... as you view my profile, i am taking diploma in nursing at KSKB JB..
nursing is a part of my job beside studying here.. mula- mula saya tak suka kejururawatan ni,
tapi dah rezeki, saya mula kan minat ni pelan-pelan..
dan akhirnya saya suka!! <3
okay bloggers, last but not least thank for reading my first entries..
hope you all keep read and read and keeping in your mind to reading my entries!..
ngeh-ngeh~~ tataaa....

wasalam... <3






dress kesukaan saya <3

<3 <3 <3

me in pink !!


i make it simple as i can ><
my roomate humairah